''NISMO MOGLI DA UTIČEMO NA SKIDANJE SNIMKA UBISTVA!'' Inspektor FUP-a o uživo prenosu MASAKRA!

Autor:

Hronika

15.08.2023

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektor Federalne uprave policije BiH, Srđan Mićić se oglasio povodom masakra u Gradačcu.

''NISMO MOGLI DA UTIČEMO NA SKIDANJE SNIMKA UBISTVA!'' Inspektor FUP-a o uživo prenosu MASAKRA!

Foto: Profimedia, youtube.com/AVAZ TV

U petak se dogodio nezapamćen zločin u Gradačcu kada je Nermin Sulejmanović prvo pretukao svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a zatim je ubio i sve to uživo prenosio na svom Instagram profilu.

Ono što je uznemirujuće jeste činjenica da je snimak pogledalo preko 16 hiljada ljudi, kao i da je pomenuti snimak stajao satima na društvenoj mreži, a da ga niko nije uklonio, sve dok nije izvršio još dva ubistva, pa na kraju i samoubistvo.

- U ovakvim situacijama, kada postoji snimak, konkretno na društvenoj mreži Instagram, koji je potrebno da se ukloni, šalje se hitan zahtev toj mreži, koji se razmatra u skladu s njihovim internim pravilima. Predstavnici te kompanije, ovde govorimo o "Meta" platformi, u skladu s pravilima korišćenja, razmatraju taj zahtev i postupaju po njemu. Znači, mi ne možemo uticati na vreme koje je potrebno da bi oni uklonili taj sadržaj - naglasio je inspektor Federalne uprave policije BiH, Srđan Mićić za Avaz i dodao:

Republika

Foto: Printscreen/Drustvene mreze, facebook - Nizza Hecimovic

Nizama Hećimović

- Radi se o kompaniji koja se nalazi u SAD, moraju se uzeti u obzir vremenska zona, odnosno razlika i sve ostale komponente. Zahtev jeste hitno upućen i urađeno je sve što je trebalo, međutim, na samo brisanje sadržaja mi nismo mogli uticati - istakao je Mićić, pa se osvrnuo i spekulacije da postoje kopije snimaka:

- To prvobitno nije bilo u fokusu naše istrage. Kasnije smo to primetili, da postoje određeni komentari i još se vrše provere s ciljem identifikacije lica i da li uopšte postoje elementi krivičnog dela. Još su operativne provere u toku - zaključio je Mićić i dodao:

- Tužilaštvo to ceni kao posebna krivična dela. Ukoliko oni ocene da postoje elementi krivičnog dela, mi ćemo postupiti prema tome.

Republika

Foto: Facebook

Nermin Sulejmanović

Oglasila se Meta

Kompanija "Meta", u okviru koje je i društvena mreža Instagram, se oglasila i istakla da su preduzeti koraci da se spreči moguće ponovno deljenje kopija snimaka ubistva Nizame Hećimović.

- Duboko smo ožalošćeni zbog stravičnog napada u Bosni, u mislima smo sa žrtvama i njihovim najmilijima. U kontaktu smo sa vlastima u Bosni kako bismo pomogli u podršci njihovim istragama. Uklonićemo svaki sadržaj koji veliča počinioca ili napad kad god saznamo za to - rekli su iz Mete na upit "Radija Slobodna Evropa".

Podsetimo, Nermin Sulejmanović, je samo nekoliko dana ranije prijavljen za nasilje u porodici, ali je sudija Lejla Numanović odlučila da nije potrebno da mu se izrekne mera zabrane prilaska. Upravo zbog Nizamine prijave, Sulejmanović je nevenčanu suprugu oteo iz kuće njene tetke gde se krila sa detetom, a onda je usmrio u vikendici dok je njihova ćerka plakala u lokvi krvi. Nakon toga je usmrio oca i sina Denisa i Đengiza Ondera, a onda izvršio samoubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading