HITNO OGLAŠAVANJE METE: Uklonićemo svaki sadržaj koji veliča ubicu iz Gradačca!

Autor:

Hronika

14.08.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meta se oglasila povodom uznemirujućeg snimka ubistva Nizame Hećimović.

HITNO OGLAŠAVANJE METE: Uklonićemo svaki sadržaj koji veliča ubicu iz Gradačca!

Foto: ST/D. KADIĆ, Tanjug/AP Facebook

Tri dana je prošlo od stravičnog trostrukog ubistva u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović prenosio likvidaciju svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, a onda usmrtio oca i sina Deniza i Džengiza Ondera.

Preko 16 hiljada ljudi pratilo je uživo ubistvo nesrećne Nizame, a mnogi se pitaju kako je moguće da je taj snimak tri sata bio na društvenim mrežama, a da nije uklonjen kao uznemirujući i zabranjeni sadržaj.

Republika

Foto: Facebook

Nermin Sulejmanović, ubica

Ovim povodom se oglasila i kompanija ''Meta'' u okviru koje se nalazi i društvena mreža Instagram, ističući da će biti uklonjen svaki sadržaj koji bude veličao Sulejmanovića i njegov čin.

- Duboko smo ožalošćeni stravičnim napadom u BiH, a mislima smo sa žrtvama i njihovim najmilijima. U kontaktu smo sa vlastima u BiH kako bismo pomogli u podršci njihovim istragama – stoji u pisanom odgovoru portparola Mete.

Republika

Foto: printscreen/drustvene mreze

Nizama Hećimović

Oni su istakli da su u petak 11. avgutsa kada je trostruko ubistvo počinjeno, označili sadrćaje kao nasilje, prema Metinim politikama o opasnim organizacijama i pojedincima i uklonili video i Fejsbuk i Instagram naloge počinitelja.

- Uklonićemo svaki sadržaj koji veliča počinitelja ili napad kad god saznamo za to - rekli su i dodali da su verzije video-zapisa u bazu podataka sadržaja koji krši pravila, "što nam pomaže da otkrijemo i automatski uklonimo kopije ako se ponovo učitaju", prenosi Slobodna Evropa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading