PODNETA TUŽBA PROTIV DEČAKA-UBICE KOSTE KECMANOVIĆA I NJEGOVIH RODITELJA: Ovo su zahtevi porodica žrtava masakra u "Ribnikaru"

Autor:

Hronika

09.08.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi porodica ubijene dece u OŠ "Vladislav Ribnikar" podneli su privatnu tužbu protiv dečaka-ubice i njegovih roditelja.

PODNETA TUŽBA PROTIV DEČAKA-UBICE KOSTE KECMANOVIĆA I NJEGOVIH RODITELJA: Ovo su zahtevi porodica žrtava masakra u "Ribnikaru"

Foto: pixabay.com, ST/Nikola Mutić, Facebook

Roditelji i drugi članovi porodica žrtava masakra u Osnovnoj školi  “Vladislav Ribnikar” podneli su danas tužbu u odnosu na porodicu dečaka-ubice (14) koji je 3. maja počinio ovaj zločin i ubio svoje vršnjake kao i čuvara škole. 

Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac, piše Blic.

- Podneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene. Dakle, jednu tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca. Tuženi su i maloletnik i majka i otac. Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parnicnom postupku. Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi, i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica -  navodi izvor upućen u slučaj.

Ovo se odnosi na tužbeni postupak i privremene mere u vezi s imovinom majke i oca u kontekstu postupka koji se vodi.

 

Iz priloženog se vidi da je Viši sud u Beogradu doneo privremenu meru da se majčina imovina stavi pod blokadu za prodaju i iznajmljivanje.

Takođe, napominje se da je protiv oca vođen krivični postupak i da su donete privremene mere u skladu s tim. Detalji postupka, ishod i dalji razvoj situacije zavisiće od sudskih odluka i dokaza koji se prezentuju tokom postupka

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Tanja

12.08.2023 11:27

Otac ga nazivao psihopatatom i ucio ga barata oruzjem.Majka ga zanemarivala nije ga lecila ludog.Svi treba da budu liseni slobode! Zasto je majka na slobodi?