KUMA VERA POSTAJE SVEDOK-SARADNIK?

Autor:

Hronika

24.02.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naizgled besprekoran plan porodice Marjanović o odbrani Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene, mogao bi da padne u vodu zbog ćudljivosti i strahova Zorice Marjanović. Ona je njihovu kumu Veru Vukomanović poslala u policiju, gde se ova lažno predstavila i izvadila ličnu kartu sa Zoričinim podacima, a svojom slikom! Kako bi izbegla zatvor zbog falsifikovana isprave, Vera bi vrlo lako mogla postati svedok-saradnik u slučaju ubistva pevačice!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Kuma Marjanovića, Vera Vukomanović

Saslušanje

- Zorica već godinama slabo izlazi iz kuće, a poslednjih meseci napušta Borču jedino ako mora u policiju ili tužilaštvo. Zbog tog straha da napusti kuću i oslabi moći, poslala je Veru Vukomanović da joj izvadi novu ličnu kartu. Vera se slikala kao Zorica, čak i dala svoj otisak i potpisala se kao Zorica, čiji su podaci u biometrijskoj ispravi. Istraga je pokrenuta, obe su saslušane u četvrtak, ali još nije podneta nikakva krivična prijava - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

3 godine zatvora preti Veri zbog falsifikovanja isprave

Ovaj njihov postupak može biti ključan za dalju istragu o ubistvu pevačice Jelene Marjanović. Iako policija i tužilaštvo raspolažu dokazima koji upućuju na Zorana Marjanovića, ono što im nedostaje su informacije "iznutra".

- Veri Vukomanović nije bilo prijatno na saslušanju u policiji. Bila je vidno uznemirena i uplašena. Nismo sigurni da li je uopšte bila svesna težine svojih postupaka. U pitanju je krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora. Ukoliko bude utvrđeno da je lični dokument falsifikovan zbog nekog drugog krivičnog dela, kazna može biti i veća. U strahu od odlaska u zatvor, Vera Vukomanović, kao važan član porodice Marjanović, može pristati da u zamenu za oslobađanje od ove optužbe svedoči o događajima koji mogu dodatno rasvetliti ubistvo pevačice. Ona mnogo zna, ali je zbog privrženosti Marjanovićima dosad pričala samo ono što njima odgovara - kaže naš izvor.

Ispunjava uslove

Kako objašnjava naš sagovornik, zakon predviđa ovu mogućnost, a Vera Vukomanović ispunjava sve uslove jer nije direktni izvršilac ubistva niti je nalogodavac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
djordje1953

24.02.2018 13:20

ucenjena pricace sta joj se naredi

Nikako svedok saradnik

24.02.2018 23:52

veoma bi bilo pogresno kumu Veru za doprinos kao saucesnika u zverskom ubistvu,pre svega na uklanjanju tragova,skretanju istrage,laznom svedocenju,falsifikatima,manipulisanju itd.nagraditi uslovnom kaznom.Nju treba maksimalno kazniti kao opomenu drugima da ne rade to sto je ona radila.Nije potreban insajder,vec je neophodno istraziti izjavu zene koja se javila kod Marica u jutarnjem programu 22.2.2018 koja tvrdi da je videla kako Jelenu iznose u cebetu iz kuce.Snimak postoji na youtube (od 11. minuta)