JOŠ 11 SVEDOKA O MASAKRU U MLADENOVCU: Saslušavaju se svi oni koji išta znaju o krvavom pohodu Uroša Blažića, u toku i DNK i balistička veštačenja!

Autor:

Hronika

20.06.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za mesec i po dana, koliko traje istraga o masovnom ubistvu u Mladenovcu saslušano je 37 svedoka

JOŠ 11 SVEDOKA O MASAKRU U MLADENOVCU: Saslušavaju se svi oni koji išta znaju o krvavom pohodu Uroša Blažića, u toku i DNK i balistička veštačenja!

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić

Pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu ove nedelje se nastavlja saslušanje svedoka, oštećenih i očevidaca u istrazi masovnog ubistva u selima Dubona i Malo Orašje, kada je Uroš Blažić (20) ubio osmoro i ranio dvanaestoro ljudi.

Kako je potvrdio viši javni tužilac Ivan Konatar, u planu je da bude saslušano 11 osoba, pišu Novosti.

Za mesec i po dana, koliko traje istraga saslušano je 37 svedoka. Tužilac kaže da su u toku DNK i balistička veštačenja, a neka dodatna veštačenja biće naložena i tokom ove nedelje.

Među do sada saslušanim svedocima, ispitan je i taksista D. A. (65) iz Smedereva, koga je sa još jednom putnicom, osumnjičeni Blažić držao kao taoca. Prema tvrdnjama ministra policije Bratislava Gašića, što je novi detalj u dosadašnjoj istrazi, taksista je sa osumnjičenim za masakr proveo čak pet sati u kolima! Ipak, šta se događalo tokom ovog putovanja, da li su razgovarali, kako se Uroš Blažić ponašao, i dalje je nepoznato za javnost.

Blažić je 4. maja, nešto pre ponoći, kako se sumnja, oteo taksi vozilo na naplatnoj rampi Mali Požarevac. Osim taksiste, u vozilu se nalazila i J. A. (19) iz Smedereva, koja se zaputila kod verenika u Ub. Kada je ušao u autobomil, Blažić je rekao da ima bombe, da je pobio ljude, zapretivši da će i oni proći isto ukoliko ne budu slušali. Devojka je slagala da je trudna, što je potvrdila na saslušanja u tužilaštvu, i to u nameri da se spase. Tako je, uz dozvolu osumnjičenog, taksista najpre nju odvezao do Uba, a potom i Blažića do kragujevačkog naselja, gde je nešto kanije i uhapšen.

Osumnjičeni je nekoliko dana nakon privođenja upućen u Beograd na psihijatrijsko veštačenje. I dalje se čekaju rezultati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading