MEŠTANI DUBONE TRAŽE DA SE SA CRKVE SKINE IME UBIČINIH RODITELJA! Ktitori su crkve, ali Uroševo ime ne stoji na tabli!

Autor:

Hronika

14.05.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani Dubone kažu da je porodica pomahnitalog Uroša Blažića, koji je počinio masakr kada je pobio osam tinejdžera iz svog i susednog sela Malo Orašje, a ranio 13 osoba donatori crkve u tom selu.

MEŠTANI DUBONE TRAŽE DA SE SA CRKVE SKINE IME UBIČINIH RODITELJA! Ktitori su crkve, ali Uroševo ime ne stoji na tabli!

Foto: Privatna arhiva, Instagram

- Izgradnju lokalna crkva koja pripada Šumadijskoj eparhiji, a u kojoj je u nedelju održano opelo za troje ubijenih, delom je finansirala porodica Uroša Blažića. Oni su pre nekoliko godina donirali novac za radove i za kapiju koja okružuje portu - pričaju meštani Dubone.

Na ulazu u dvorište crkve sa desne strane nalazi se posveta i zahvalnost ktitorima.

- Ovu kapiju priložište muž i žena Blažić za zdravlje svoje i svojih sinova. Neka ih Bog blagoslovi - piše na tabli. Meštani kažu da im je čudno i to što su na tabli imena dvoje dece, ali ne i osumnjičenog, prenosi Informer.

Komšije kažu da ne žele da više ta tabla stoji tu i da će tražiti da se skloni.

- Ljudi su ovde saglasni i imaju na umu da pišu molbu Eparhiji Šumadijskoj kako bi se ta ploča sa natpisom sklonila jer joj tu sigurno više nije mesto - kažu meštani:

- Kako su se osetili ti jadni roditelji kada se održalo opelo u crkvi, a moraju da gledaju tu ploču. Morali su da unesu kovčege sa svojom decom kroz tu kapiju. Nema opravdanja za ovu tragediju i monstruozna ubistva nevinih.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading