SPLAV ZAPALJEN IZ OSVETE VLASNIKU? Veliki požar progutao restoran na Savi

Autor:

Hronika

18.04.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre mesec dana u masovnoj tuči na "Skalaru" teško ranjen Mihajlo B. (23), koji je pokušao da razdvoji dve grupe sukobljenih mladića.

SPLAV ZAPALJEN IZ OSVETE VLASNIKU? Veliki požar progutao restoran na Savi

Foto: ST/Nikola Mutić

Splav Skalar

Splav "Skalar" na Novom Beogradu juče je potpuno izgoreo i to mesec dana nakon masovne tuče koja se na njemu odigrala, a u kojoj je nožem povređen mladić Mihajlo B. (23). Uzrok požara još nije utvrđen, a policija ispituje povezanost pomenutog obračuna i eventualnu osvetu zbog tog incidenta.

Do požara je došlo oko šest sati, kada na objektu nije bilo nikoga, a vatrogasci su uspeli da spreče širenje vatre na susedne objekte, ali je površina od oko 100 metara kvadratnih splava "Skalar" ugljenisana.

Sa vatrenom stihijom izborilo se 25 vatrogasaca, koji su iz objekta uspeli da iznesu nekoliko plinskih boca, pa se ispituje da li je jedna od njih prethodno eksplodirala, mada nije isključeno da je reč o podmetanju požara.

- Policijski inspektori preuzeli su snimke s obližnjih lokala da bi uočili sumnjiva lica blizu izgorelog splava u vreme početka požara. Biće ispitane sve mogućnosti njegovog uzroka, a jedna od njih je podmetanje vatre kao osveta za teško ranjavanje Mihajla B., koji je u tom lokalu izboden nožem 19. marta, dok je pokušavao da razdvoji dve grupe mladića koje su se potukle - objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Uhapšen napadač na Mihajla

Kako smo danas saznali, Petar S. (28) uhapšen je zbog sumnje da je 19. marta, oko 2.30 ujutru, na splavu "Skalar", nakon verbalne rasprave i tuče sa Mihajlom njemu nožem zadao dve ubodne rane, opasne po život. U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu rekli su za naš list da se uhapšenom Petru na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju.

Vlasnik ovog splava na Savi izjavio je za Pink televiziju da nije bilo nikakvih naznaka da će doći do požara i da je za tragediju saznao od žene, kao i da živi od prihoda tog ugostiteljskog objekta. Takođe, rekao je i da je prethodne noći bio na splavu i da je sve bilo u najboljem redu.

Republika

Foto: Republika

Splav Skalar pre požara

Naši reporteri juče nisu zatekli nikog od zaposlenih kod izgorelog objekta, a jedan od radnika na susednom splavu rekao nam je da se uplašio za svoj objekat.

- Ja sam oko šest čuo da se desilo i odmah dojurio da vidim da li je i moj splav zahvaćen, ali, srećom, nije. U trenutku izbijanja požara u tom lokalu nije bilo nikoga, a uzrok može samo da se nagađa. Vlasnika ne poznajem jer se stalno menjaju. Čuo sam da objekat nema osiguranje - ispričao nam je komšija splava "Skalar".

Na telefon ovog ugostiteljskog objekta juče se niko nije javljao, ali su na Instagram profilu postavili fotografije izgorelog lokala, bez ikakvog komentara.

Nesrećni Mihajlo B. pre mesec dana je na izgorelom objektu ranjen dok je razdvajao mladiće koje ne poznaje. Nepoznati počinilac mu je tada nožem naneo teške povrede jetre i lekari su jedva uspeli da mu spasu život. On nije uspeo da opiše napadača inspektorima, a istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading