UBICI IZ RIPNJA PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Pomahnitali Stojan hteo da bude u vezi sa majkom devojčice koju je silovao i ubio

Autor:

Hronika

11.04.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako saznajemo, zbog krivičnih dela silovanja, ubistva i pokušaja ubistva Stojanu Iliću (38) iz Ripnja preti maksimalna kazna zatvora - doživotna robija.

UBICI IZ RIPNJA PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Pomahnitali Stojan hteo da bude u vezi sa majkom devojčice koju je silovao i ubio

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ, Facebook

Srbiju je juče potresla serija teških zločina u beogradskom naselju Ripanj. Podsetino, pomahnitali Ilić je prvo odvezao Nevenu Petrović (16). i njenog brata do prodavnice, a potom je prisilio da kolima krene s njim do šumarka, gde ju je usmrtio. Njemu po prirodi krivičnih dela preti najduža kazna zatvora.

Policija je juče po podne uhapsila Stojana Ilića, koji je oko 14 sati oteo, navodno silovao, pa nožem ubio Nevenu, a posle toga njenu majku Sanju, ujaka Burduša i babu Miru napao nožem i naneo im povrede zbog kojih su hospitalizovani.

Ubica je odranije poznat policiji jer je prijavljivan za nasilje i navodno je već ležao u zatvoru.

Republika

Foto: Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ

 

 


Prema navodima pojedinih komšija, Ilić je bio zaljubljen u Nevenu, koja je pre 14 dana proslavila rođendan, a s njenom porodicom je bio u prijateljskim vezama. Drugi meštani navode da su čuli da je Stojan optuživao Petroviće da su na njega bacili crnu magiju i da mu zbog njih ništa ne ide u životu.

Nezvanično, prema nekim izjavama ubica je hteo da bude u emotivnoj vezi i sa majkom ubijene devočice.

Ubijena devojka je dete razvedenih roditelja i pre nekog vremena je došla od oca kod majke u njenu porodicu. Stojan je razveden i otac je troje dece, a njegova ćerka je vršnjakinja i drugarica Nevene, koju je ubio. 

Ubica je zločin počinio tako što je pod prisilom oteo Nevenu i odvezao je otprilike kilometar i po od kuće. Nakon što je izvršio zločin ostavio je pored puta izbodenu po stomaku i drugim delovima tela, u lokvi krvi.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Na osnovu zatečenog stanja, sumnja se da je, pre nego je ubio, tinejdžerku silovao, a Više javno tužilaštvo u Beogradu koje vodi istragu naložilo je obdukciju, posle koje će biti rasvetljen zločin i biće utvrđene sve povrede na Neveninom telu.  

S mesta zločina ubica je otišao kolima i s nožem u rukama, trčećim korakom, ušao u dvorište Petrovića. 

Iz kuće Petrovića Ilić se odvezao i u blizini restorana se zaključao u kola, a pre toga se krio iza jednog kombija i vitlao nožem. Tek kad ga je policija opkolila, on se predao. 
Stojan, prema navodima dvojice njegove rođene braće, u poslednje vreme je bio čudnovat, a poslednja tri dana je čak i boravio kod Petrovića.

Meštani tvrde da je Stojan više puta pokušao da izvrši samoubistvo vešanjem. I sada je porodici Petrović dobacio, dok je bežao da će i sebi presuditi nožem. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading