OKONČANA DRAMA U MIRIJEVU: Evo kako se sve završilo!

Autor: Republika

Hronika

30.01.2018

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirjana R. (40) popela se na terasu stana u Ulici Zagrađe, držeći nož u ruci, i preteći samoubistvom, jer su joj na vrata došli sudski izvršitelji sa nalogom za iseljenje. Drama je okončana nakon više od sat i po, ali ne i pitanje koje je dovelo do njenog očajničkog poteza: čiji je stan u kojem živi šest godina i kako je moguće da je dvaput prodat.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Pred zgradom su bile i patrole policije i ekipa Hitne pomoći.

- Poziv je glasio da se radi o prinudnom iseljenju - kaže dr Nada Macura, portparolka Hitne pomoći.

Sudski izvršitelji pojavili su se sa nalogom za iseljenje iz stana u kojem Mirjana živi poslednjih šest godina i tvrdi da ga je uredno otplatila i legalizovala, te da o tome postoji pravosnažna presuda. Stan je, kako se može čuti na licu mesta, duplo prodat.

- Mirjana je vlasnik stana od 40 kvadrata, a izvršitelji je izbacuju. Sudija jutros nije izdala rešenje, u pisarnici suda su joj rekli da može da spava mirno, a izvršitelji su došli - priča Mirjanina prijateljica Ljiljana.

Ona objašnjava da je ovo sedmi put kako pokušavaju da je izbace.

- Nakon drugog dolaska izvršitelja njenom ocu je pozlilo i nakon toga je umro. Ko će Mirjani da kupi duševni mir? Niko - priča Ljiljana, a prenosi blic.rs.

Mirjana je, kako se može čuti na licu mesta, legalizovala stan i uknjižila ga, a tada joj je rečeno da je sve u redu.

Mirjana je povremeno ulazila u stan, pa se vraća na terasu, a policajci iz patrole pokušavali su da smire situaciju. Pred zgradom je i izvršni poverilac Olivera I. koja ističe da je taj stan kupila još pre 14 godina.

- Kupila sam taj stan 2004. godine, a uselila se u njega 2007. i živela sam tu godinu dana. Nakon toga, 2008. godine smo svi izbačeni iz stanova iz cele zgrade, bez mogućnosti ulaska. Tužili smo investitora i dobili pravosnažnu presudu Višeg suda, a potom ju je potvrdio i Apelacioni sud. Krenuli smo u proces izvršenja 2014. godine i od tada počinje borba nas 12 porodica koje smo u ovoj zgradi kupili stan - priča Olivera I.

Nakon nešto više od sat i po, Mirjana je pristala da se vrati u stan. U stanu je sve vreme bio i njen suprug. Brava stana u kojem su je obijena, ali je izvršenje odloženo.

Mirjana i njen suprug pokazali su potom i novinarima papire kojima dokumentuju njene tvrdnje sa terase.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading