JOCA AMSTERDAM ŠPIJUNIRA OSUĐENIKE! Insajder otkriva šok detalje: JEDAN OD NAJPOZNATIJIH STANARA ZABELE IMA NOVO ZADUŽENJE!

Autor:

Hronika

28.02.2022

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najpoznatijih srpskih zatvorenika Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam uporno pokušava da dobije uslovni otpust iz Zabele, zatvora u Požarevcu, iako je i Apelacioni sud nakon Višeg, u prethodnoj godini, kategorički odbio tu mogućnost, saznaje Srpski telegraf.

JOCA AMSTERDAM ŠPIJUNIRA OSUĐENIKE! Insajder otkriva šok detalje: JEDAN OD NAJPOZNATIJIH STANARA ZABELE IMA NOVO ZADUŽENJE!

Foto: Printskrin

Jocić se u Zabeli nalazi od 28. decembra 2012. na izdržavanju kazne za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš, 1995. u Sportskom centru Olimp u Beogradu.

Njegova kazna od 13 i po godina zatvora ističe tek u februaru 2026, ali Jociću, kao i svim zatvorenicima, svaki dan je težak kao planina.

Žali se da ima bolesno srce

Joca Amsterdam se u molbama sudu za uslovni otpust poziva i na slabo zdravlje, dok njegovi branioci navode da se promenio i da se aktivno bavi humanitarnim radom.

- Jos od 2010. imam krize svesti, a 2012. imao sam anginu pektoris, odnosno, ustanovljena mi je koronarna bolest. Smatram da bi izlaskom na slobodu dobio mogućnost da se konačno lečim kako treba - navodi Jocić između ostalog u molbama.

Jocić u žalbama navodi da je ispunio zakonski uslov za uslovni otpust s izdržavanja kazne jer je izdržao više od pola, ali sudovi se rukovode preporukom iz zatvora u kojoj piše da nije ostvario maksimalni napredak, ali i cene da postoji srednji faktor rizika recividizma, odnosno da će opet napraviti neko krivično delo i vratiti se u zatvor.

Izvor Srpskog telegrafa blizak zatvorskim krugovima otkriva da Joca Amsterdam u zatvoru trenutno radi kao redar na održavanju higijene tokom poseta.

Postao deda u zatvoru

U molbama za otpust Sreten Jocić navodi i da je otac petoro muške dece, koja su odrasla bez njega, i da je krajnje vreme da im se pridruži.
- Jocin najstariji sin je dobio dete i tako je on odnedavno postao deda. Veoma se radovao tome jer su mu deca i supruga Vera nedostajali neopisivo sve vreme - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak Jociću.

- Joca se u zatvoru u principu dobro vlada svih godina, uz manje nesuglasice koje su u zatvorskom okruženju normalne među zatvorenicima, ali i sa stražom. On je prvobitno bio B2 grupa i bio je smešten u zatvoreni deo zatvora, s pojačanim stepenom obezbeđenja. Posle 20 meseci su ga rasporedili da radi u magacinu potrošnog materijala - prepričava izvor Srpskog telegrafa.

Dobio vikend kod kuće

Javnost je Jocu Amsterdama posle više od 12 godina videla prvi put na slobodi na sahrani njegovog tasta na Novom groblju u septembru prošle godine. Njega je tada čuvalo na desetine žandarma. Inače, od maja prošle godine Jocić ima pravo na 72 sata, odnosno na vikend s porodicom jednom mesečno, uz jednu posetu van zatvora u trajanju od osam sati, takođe na mesečnom nivou.

Sa mesta magacionera Joca je prebačen da bude redar u karantinu. Od marta pretprošle godine žestoki momak sa asfalta premešten je u poluotvoreno odeljenje zatvora i dobio je novi posao.

- Nisam mogao da verujem kada sam video da lik iz novina, žestoki kriminalac koji je u zatvoru i posle toliko godina ostao šmeker, samo što je osedeo, radi kao redar tokom poseta drugim zatvorenicima. Joca mi je namignuo kad sam bratu nešto šaputao - kaže za Srpski telegraf muškarac čiji brat je trenutno zatvorenik u Zabeli.

Oslobođen optužbi za ubistvo Pukanića

Joca Amsterdam je uhapšen 27. aprila 2009. zbog optužbi da je organizovao ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića 23. oktobra godinu dana ranije u Zagrebu, kada je poginuo i Ivin saradnik Niko Franić. U pritvoru je bio sve do 28. decembra 2012, ali je oslobođen svih optužbi za to delo. Međutim, odmah je iz pritvora prebačen u požarevački zatvor Zabela na izdržavanje kazne po pravosnažnosti presude za ubistvo Gorana Marjanovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading