ISTRAGA PUCNJAVE U CENTRU SJENICE: Napadač na urednika POBEGAO u Crnu Goru!

Autor:

Hronika

09.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjenička policija ni nakon tri dana intenzivne potrage za E. L. (27) iz tog grada, koji se sumnjiči da je u petak oko 23 sata pucao u Edina Hamidovića (48), urednika i administratora Fejsbuk stranice Sjeničke novine, a potom pobegao s lica mesta, još nema nikakve tragove o beguncu. Zbog sumnje da je napustio zemlju i otišao u susednu državu, u potragu se uključio i MUP Crne Gore.

Republika

Foto: facebook.com

 

Osumnjičeni je te kobne večeri iz auta ranio Edina u stomak, noge i rame, ispaljujući u njega četiri hica. On je potom pobegao s lica mesta u, kako se sumnja, Crnu Goru s obzirom na to da je granica od mesta napada udaljena svega tridesetak kilometara. U Sjenici se priča i da je otac osumnjičenog mladića u petak njegov napad slavio u Ulcinju, gde mu je navodno pravio doček.

Hamidović je u petak uveče ranjen u samom centru Sjenice, dok je šetao sa porodicom.

- Sve se odigralo u nekoliko sekundi, bilo je strašno... Čuli su se pucnji i čovek koji se samo nekoliko trenutaka pre toga bezbrižno šetao sa ženom i decom ležao je na asfaltu. Grad je bio pun ljudi, pa su tako neki muškarci pritrčali i pružili prvu pomoć ranjenom, koji je, na svu sreću, ostao živ - ispričao je novinarima očevidac koji se našao na ulici u trenutku nesreće.

Edin u kritičnom stanju

Prema najnovijim informacijama, iako su lekari u Opštoj bolnici u Novom Pazaru učinili sve da hitno operišu i stabilizuju Hamidovićevo zdravstveno stanje, njemu se juče klinička slika pogoršala. Životno ugrožen, Edin je prebačen u kragujevačku bolnicu, gde će mu biti ukazana sva neophodna nega.

Generalni sekretar SPP Edin Đerlek ističe da su članovi ove stranke, kao i sam narod, šokirani i zabrinuti.

- Kao stranka, mi najoštrije osuđujemo brutalan napad i ranjavanje iz vatrenog oružja istaknutog člana naše stranke Edina Hamidovića. Zgroženi smo činjenicom da se neko uopšte usudio da u centru grada, pred njegovom ženom i decom, kao i mnogobrojnim građanima, izvrši ovakav kukavički čin - rekao je Đerlek.

On takođe dodaje da je vrlo moguće da je u ovaj napad umešana politika s obzirom na to da su Hamidoviću i ranije stizale pretnje od E. L., koje je još tada prosledio Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

- Već sada postoje indicije da ovaj napad ima političku pozadinu, pogotovo uzevši u obzir pretnje koje su upućivane Hamidoviću, ali će to naravno utvrditi istražni organi u što kraćem roku. S Edinom se u ovom trenutku saoseća čitava javnost u Sjenici i šire, poznajući ga kao jednog časnog i poštenog čoveka - zaključio je generalni sekretar SPP.

Prema onome što se priča u Sjenici, Hamidović i E. L., osim što su članovi dve različite političke opcije, bili su u svađi, navodno, i zbog tekstova objavljenih na Fejsbuk stranici Sjeničke novine, koju je Edin uređivao.

- Na stranici se, osim E. L., spominjala i njegova porodica, moguće je da ga je to izrevoltiralo i dovelo do ovakve tragedije - naveo je novinarima jedan Sjeničanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading