(FOTO) OTKRIVAMO, OVDE JE NAĐENO CVIJANOVO TELO: Leš advokata isplivao nedaleko od Ade Huje

Autor: Republika

Hronika

25.03.2021

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo Vladimira Cvijana pronađeno je 5. januara 2018. na 1.164 kilometru desne obale Dunava, u vodi, na rastojanju oko sedam metara od obale.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/printscreen
Vladimir Cvijan

Mala uvala nedaleko od Ada Huje, pusta i puna šipražja, mesto je na kojem je isplivalo Cvijanovo beživotno telo.

Obdukcija urađena 8. januara 2018. u devet sati pokazala je da je smrt bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije nastupila 5. januara 2018. u 14.50. To se može i videti u obdukcionom nalazu, do kojeg je ekskluzivno došao Srpski telegraf.

U zapisniku stoji kako je smrt nastupila usled utopljenja, ali i da je "u vreme umiranja postojalo stanje alkoholisanosti".

Naime, prilikom obdukcije, pored pregleda tela, kada je ustanovljeno da nema nikakvih preloma, urađen je i hemijsko-toksikološki nalaz koji je pokazao prisustvo alkohola, ali nije detektovano prisustvo droga i lekova.

Povodom Cvijanove smrti, koji deo opozicije pokušava da iskoristi, reagovalo je i Više javno tužilaštvo, koje je saopštilo da nikakvi tragovi nisu ukazivali na mehaničke povrede:

- Kako nije postojala nikakva indicija koja bi ukazivala na izvršenje nekog krivičnog dela, predmet je arhiviran 2018. VJT u Beogradu u proseku na mesečnom nivou naloži između 50 i 60 obdukcija u sličnim situacijama radi utvrđivanja uzroka smrti i identiteta preminulih lica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading