SILOVAO TRI PUTA DEVETOGODIŠNJEG DEČAKA! Monstrum se brani sa slobode!?

Autor: Republika

Hronika

22.03.2021

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svirepi zločin u Kostajnici o kojem javnost nije bila informisana u kritično vreme i koji će ostati upamćen da je bio u nadležnosti dva tužilaštva koja su vodila istrage, konačno je dočekao svoje pojavljivanje u sudnici.

Ilustracija

Istragu u ovom slučaju vodilo je prvo banjalučko tužilaštvo, ali je nakon formiranja novog tužilaštva slučaj preuzelo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru. Suđenje optuženom, koji se brani sa slobode, biće zatvoreno za javnost i održano u prijedorskom Okružnom sudu, piše Srpskainfo.

Prema optužnici, D.K. iz Kostajnice je tokom leta 2014. godine tri puta silovao tada devetogodišnjeg dečaka, a dva puta i mladića koji je u kritično vreme imao 15 godina.

Stravično silovanje devetogodišnjeg dečaka dva puta se dogodilo u krugu osnovne škole u Kostajnici, a jednom na poznatom kupalištu u ovom mestu. Mladića (15) je D.K. napastvovao u svojoj porodičnoj kući u vreme kada su roditelji bili odsutni.

Optuženi se tereti za krivična dela polnog nasilja nad detetom, za koje je u skladu s tada važećim Krivičnim zakonom Republike Srpske bila zaprećena zatvorska kazna do 15 godina robije.

Tri meseca proganjanja

D. K. iz Kostajnice optužen je da je u periodu od juna do avgusta 2014. godine u tri navrata u Kostajnici silovao devetogodišnjeg dečaka.

- U nameri pobuđivanja i zadovoljavanja seksualnog nagona primenom sile izvršio je obljubu nad oštećenim dečakom rođenim 2005. godine - navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

Monstrum D.K. prvi put je dečaka silovao nakon što ga je izdvojio iz igre s drugarima, te ga vukući za ruku odveo iza zgrade osnovne škole. Drugo silovanje dogodilo se takođe u krugu osnovne škole. Treći put nesrećni dečak je na meti monstruma bio na kupalištu "Čamci" kod Kostajnice.

Odloženo izjašnjavanje optuženog

Početak suđenja monstrumu iz Kostajnice D.K. odgođen je zahvaljujući novim izmenama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Naime, prema ovim izmenama, na izjašnjenju optuženog o krivici obavezno je i prisustvo oštećenog! Srpskainfo saznaje da je jedna od žrtvi monstruma trenutno u inostranstvu i nije bio u mogućnosti da dođe u Okružni sud u Prijedoru.

- Devetogodišnjeg dečaka odveo je u kukuruzište. Kada je dete pokušalo pobeći, optuženi je iskoristio fizičku nadmoć nad oštećenim i čvrsto zgrabio dečaka za ruku, ne dozvolivši mu da pobegne - navedeno je u optužnici.

U sva tri navrata optuženi je silovao dečaka, a nakon toga mu pretio da nikome ne sme pričati o tome.

- Oštećenom je u sva tri navrata prišao s leđa i naterao ga da se sagne. Nakon odnosa s dečakom, optuženi je pretio oštećenom da nikome ne sme pričati o tome, jer će mu se on (optuženi) osvetiti - ispričao je izvor iz istrage.

Osim prijetnji, D.K. je devetogodišnjem dečaku govorio "da će ih bog kazniti".

Silovao i tinejdžera (15)

Monstrum iz Kostajnice je u istom periodu, osim devetogodišnjeg dečaka, silovao i tada 15-ogodišnjeg mladića.

U vremenskom periodu od juna do avgusta 2014. godine u porodičnoj kući u Kostajnici, u dva navrata u nameri pobuđivanja i zadovoljavanja seksualnog nagona izvršio je obljubu nad maloletnikom rođenim 2000. godine - navodi se u optužnici prijedorskog tužilaštva.

Optuženi je 15-ogodišnjaka pozvao u svoju porodičnu kuću u vreme kada su bili odsutni roditelji. Zajedno su gledali porno filmove na mobilnom telefonu, a zatim je optuženi D.K. oštećenom rekao: "Vidiš kako oni to rade, hajmo i mi tako". Nakon dužeg nagovaranja, oštećeni je pristao.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading