DEJAN DRAGOJEVIĆ SE PRISETIO DANA KAD JE BIO PRAVOSLAVAC: Sve obelodanio javno, ovako su protekli praznici u Veterniku!

Autor:

Zadruga

11.01.2024

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednik "Zadruge 5" sa porodicom proslavio Božić i Badnji dan!

DEJAN DRAGOJEVIĆ SE PRISETIO DANA KAD JE BIO PRAVOSLAVAC: Sve obelodanio javno, ovako su protekli praznici u Veterniku!

Foto: Youtube printscreen

Bivši rijaliti učesnik, Dejan Dragojević, nedavno je prešao u Islam, a tim povodom je na svom jutjub kanalu podelio sa svojim pratiocima kako je proslavio Badnje veče i Božić.

Kao pravi domaćin, Dejan je odlučio da praznične dane provede sa porodicom, te je krenuo ka porodičnoj kući. On je istakao da je tradicija korinđanja, koju obožava, deo vojvođanske kulture koju je negovao još od detinjstva. Sećajući se kako je kao dete išao od kuće do kuće pevajući Božićne pesmice i uživajući u slatkišima koje bi dobio zauzvrat, Dejan je objasnio da je to deo običaja koji se praktikuje u Vojvodini.

To se zove korinđanje, tako se radi u Vojvodini - pričao je Dejan.

- Dok sam ja bio pravoslavac, to nije bilo ovako. Dobiješ par bombona, orah i to je to. A vidite sada ovo. Jedna je već otišla. Ove će možda ostati i za mene, nema dece - rekao je on na svoj jutjub kanalu.

Republika

Foto: Youtube printscreen

Dejan Dragojević

Jovana i Dejan su rado učestvovali u spremanju trpeze, a Dejan je istakao da je pripremio i slatkiše za mališane koji sada korinđaju po kućama. On je uporedio kako je to izgledalo dok je bio pravoslavac, ističući da je sada situacija mnogo bogatija i da se više pažnje pridaje ovoj lepoj tradiciji.

Naravno, ništa nije moglo proći bez tradicionalnog paljenja vatre. Dejan je sa porodicom izneo stari nameštaj i zajedno su napravili veliku vatru oko koje su se okupili kako bi obeležili ovaj praznik na tradicionalan način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading