PAUZA U SPASAVANJU GRLA SA KRČEDINSKE ADE: Još sedam krava i krdo poludivljih konja čekaju pomoć

Autor: D.B.

Vesti

11.01.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evakuacija životinja sa Krčedinske ade naišla je na niz izazova, od kojih je jedan od ključnih bio transport krava skelom.

PAUZA U SPASAVANJU GRLA SA KRČEDINSKE ADE: Još sedam krava i krdo poludivljih konja čekaju pomoć

Foto: ST/Vladimir Lukić

Najveći broj krava zarobljenih na Krčedinskoj adi bezbedno je evakuisan skelom JP "Vojvodinašume". Evakuacija je prvobitno bila planirana za 11. decembar, ali je odložena kako bi stočari imali vremena da se pobrinu za izgladnela grla.

Sedam krava i krdo poludivljih konja još uvek se nalazi na Krčedinskoj adi, a trenutno ne postoji rešenje za njihovu evakuaciju, prema informacijama iz JP "Vojvodinašume". Stočari će imati priliku da u saradnji sa veterinarskim inspektorima danas tretiraju izgladnela grla, kako bi im pružili odgovarajuću negu.

Ova neobična situacija na Krčedinskoj adi izazvala je pažnju javnosti i postala tema rasprave o zaštiti životinja u izvanrednim situacijama.

Teškoće evakuacije

Evakuacija životinja sa Krčedinske ade naišla je na niz izazova, od kojih je jedan od ključnih bio transport krava skelom. Ovaj neobičan prizor privukao je pažnju ljudi i pokrenuo pitanje o tome kako se nositi sa sličnim situacijama u budućnosti.

Humanost stočara

Stočari su iskazali svoju posvećenost i brigu prema životinjama, odlučivši da dan odlože evakuaciju kako bi se pobrinuli za dobrobit izgladnelih grla. Njihova spremnost da se uhvate u koštac sa izazovima koje donosi situacija na Krčedinskoj adi zaslužuje pohvalu i ističe važnost brige o životinjama u vanrednim situacijama.


Evakuacija krava sa Krčedinske ade predstavlja kompleksan proces koji zahteva pažljovo planiranje i brigu o dobrobiti životinja. Ova situacija ističe važnost saradnje između stočara, veterinarskih inspektora i nadležnih institucija kako bi se osigurala sigurnost i dobrobit životinja u sličnim situacijama u budućnosti. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading