UMESTO U "ELITU", LAŽNI PUKOVNIK LETI U ZATVOR ZBOG KRIVIČNOG DELA: Šok obraćanje Aci Buliću frapiralo naciju, Ana Ćurčić u problemima!

Autor:

Zadruga

01.09.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Almir Asanović nikad nije bio pripadnik Vojske Srbije! Ministarstvo odbrane hitno reagovalo na lažno predstavljanje.

UMESTO U "ELITU", LAŽNI PUKOVNIK LETI U ZATVOR ZBOG KRIVIČNOG DELA: Šok obraćanje Aci Buliću frapiralo naciju, Ana Ćurčić u problemima!

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Nakon što se u emisiji "Narod pita" pojavio samozvani pilot pukovnik Almir Asanović u uniformi, koji se tokom celog leta uključivao u ovu emisiju telefonskim putem da bi bivšoj zadrugarki Ani Ćurčić izjavljivao ljubav Ministarstvo odbrane saopštilo je da on nije niti je ikada bio pripadnik Vojske Srbije.

Republika

Foto: youtube.com/

Almir Asanović se lažno predstavlja kao pilot i pukovnik 

Iako se samo spekulisalo da je Almir Asanović potencijalni učesnik "Elite", on bi zbog lažnog predstavljanja pre mogao da završi na robiji, nego u rijalitiju. Almir je javnosti poznat još odranije, kao bivši nevenčani suprug Divne Milanović, poznatija kao Divna DNK, s kojom se upoznao u emisiji "Provodadžije", te je gostovao i u "Parovima".

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Divna DNK je bivša nevenčana žena lažnog pukovnika koji hoće da otme Anu od Bulića

U emisiju u kojoj je gostovao Asanović u jednom trenutku uključila se i Ana Ćurčić, a on je plakao ko kiša.

- Meni nije jasno što ste ovo organizovali, tu ekipu, a ne da budemo pukovnik i ja? On i ja moramo da se ispričamo. Moram da pitam Almira što se rasplakao - upitala je Ana.
- Emocije prema tebi su mnogo jake, ti si samo moja, samo moja Ana, a Bulić neka se vrati ženi - rekao je Almir, a onda pokazao poklon koji je u studio doneo za nju, a radilo se o plišanom, crvenom srcu s emotivnom porukom, pa je Ćurčićeva prokomentarisala da bi Asanović pao u nesvest kad bi je ugledao.
- Ne bih, ja bih te zagrlio. Boriću se da te zaštitim. Ja bih se osećao super kad bi ti bila kraj mene, spremio sam ti poklone. Voleo bih da budeš fizički pored mene, ja ću te čekati da znaš - odgovorio je Almir.

Foto: TV Pink/printscreen

Almir Asanović u emisiji pokazao poklon koji je doneo za Ćurčićevu


Naime, televizija Pink napravila je presedan, te je ugostila vernog fana "Zadruge" i navodnog pukovnika, koji je privukao veliku pažnju publike kad je javno priznao da gaji emocije prema Ćurčićevoj, kojoj piše pesme, te ih je doneo i u studio na Dedinju da ih pročita pred svima.

Almir se u medijima predstavlja kao pukovnik i pilot Ratnog vazduhoplovstva i protivvaduhoplovne odbrane, a zbog toga se hitno oglasilo Ministarstvo odbrane i izdalo zvanično saopštenje povodom njegovog lažnog predstavljanja. 

- Radi istinitog obaveštavanja javnosti i sprečavanja dezinformacija, Ministarstvo odbrane saopštava da Almir Asanović, koji se u medijima predstavlja kao pukovnik i pilot Ratnog vazduhoplovstva i protivvaduhoplovne odbrane, nije pripadnik Vojske Srbije niti je to ikada bio - stoji u saopštenju u kom se dodaje da se imenovani u javnosti pojavljuje u uniformi Vojske Jugoslavije, s oznakama Vojske Jugoslavije, koja više nije u upotrebi u Vojsci Srbije, te dalje ističe:
- Ovim putem apelujemo na medije da u javnost ne plasiraju netačne i neproverene informacije koje mogu narušiti ugled Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Nakon što je Ministarstvo odbrane izdalo zvanično saopštenje oglasio se i Almir, koji je priznao da je lagao, te da nije pukovnik ni pilot, već da je očigledno on to sam umislio.
- Ja jesam bio u avijaciji za vreme rata 1999. Nisam nikada završio akademiju i nisam pripadnik Vojske Srbije. Slagao sam, a ako ministarstvo kaže da ne smem da se predstavljam kao pilot, moram da slušam naređenje - rekao je Asanović za medije.


Inače, zakon strogo zabranjuje da neko ko nema svojstvo službenog ili vojnog lica preduzima različite delatnosti koje su po svojoj prirodi podobne da kod drugog stvore utisak da je u pitanju službeno ili vojno lice, a Almir Asanović se mesecima predstavlja kao lažni pukovnik, koji na konto toga pokušava da osvoji Anu Ćurčić.


Advokat: Krivično delo
je lažno predstavljanje

 

Republika

Foto: Tviter

Advokat Marko Pantić otkrio za naš portal šta čeka lažnog pukovnika


Nakon što je Ministarstvo odbrane saopštilo da Almir Asanović nije pripadnik Vojske Srbije niti je to ikada bio postavilo se pitanje da li će lažni pukovnik biti sankcionisan za lažno predstavljanje na televiziji s nacionalnom frekvencijom. Stupili smo u kontakt s advokatom Markom Pantićem, koji je za Republiku otkrio šta lažnog pukovnika čeka.
- Bilo bi gore po njega da je iskoristio tu lažnu uniformu, da je probao da napravi benefit u smislu da je zahvaljujući uniformi, recimo policajca, zaustavljao ljude i delio kazne, to bi bilo mnogo gore. Ovako je on mogao da napravi konkretniju štetu nego što je uzeo uniformu i izigravao budalu u rijalitiju. Eventualno ako tužilaštvo bude na pritisak Vojske htelo da reaguje da bi se zaštitio ugled Vojske jer to nije normalno da se neko u lažnoj uniformi pojavljuje bilo gde, a ne na televiziji koju gleda milionski auditorijum. Time se, u najblažu ruku, narušava ugled te institucije iako ona nema ništa s tim i ogradila se, a i vrlo je moguće krivično delo lažno predstavljanje ukoliko se to kao takvo definiše - rekao je advokat Marko Pantić za Republiku. 

Bonus video: 

 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading