SLAVNOG REDITELJA OSUDILI NA BIČEVANJE, on POBEGAO iz zemlje - stigao na festival u NAJVEĆOJ TAJNOSTI!

Autor:

Zabava

22.05.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski reditelj Mohamed Rasulof tajno otputovao u Evropu.

SLAVNOG REDITELJA OSUDILI NA BIČEVANJE, on POBEGAO iz zemlje - stigao na festival u NAJVEĆOJ TAJNOSTI!

Foto: Credit: LOIC VENANCE / AFP / Profimedia

Iranski reditelj Mohamed Rasulof, poznat po svojim kontroverznim filmovima, izazvao je pažnju javnosti svojim dolaskom na Kanski filmski festival nakon što je ilegalno napustio Iran. Rasulof je nedavno osuđen na osmogodišnju zatvorsku kaznu i bičevanje od strane iranske vlasti, ali to ga nije sprečilo da se pojavi na svetskoj premijeri svog najnovijeg filma "The Seed of the Sacred Fig".

Politička misterija na velikom platnu

"The Seed of the Sacred Fig" je film koji se bavi političkom misterijom i prati istražnog sudiju Revolucionarnog suda u Teheranu, Imana, koji se suočava sa nepoverenjem i paranojom u vreme intenziviranja političkih protesta. Intrigantna radnja filma dodatno je začinjena nestankom sudijinog pištolja i sumnjama u umešanost članova njegove porodice. Ovaj film će sigurno izazvati pažnju publike i kritičara svojom slojevitošću i napetom atmosferom.

Republika

Foto: Credit: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

Festival u Kanu

Borba sa cenzurom i zabranama

Rasulof je reditelj čiji su filmovi oduvek bili zabranjeni u Iranu, ali to ga nije sprečilo da stvara i izražava svoje umetničke vizije. Njegov prethodni film "A Man of Integrity" prikazan na festivalu Telluride, bavio se temama korupcije i nepravde u Iranu, što je rezultiralo oduzimanjem pasoša od strane iranskih vlasti. Ovo je samo jedan od primera borbe ovog reditelja sa cenzurom i pritiscima, koji dodatno naglašava važnost slobode umetničkog izražavanja.

Dolazak Mohameda Rasulofa na Kanski filmski festival predstavlja hrabar čin izražavanja umetničke slobode i istrajnosti u stvaranju uprkos pritiscima i zabranama. Njegova pojava na svetskoj premijeri "The Seed of the Sacred Fig" će svakako privući pažnju kako ljubitelja sedme umetnosti, tako i onih koji se zalažu za slobodu izražavanja širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading