PREMINULA NAJPOZNATIJA DUBLERKA NA SVETU! Radila je sve ono što druge glumice nisu smele!

Autor:

Zabava

07.05.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džini Eper je imala 83. godine.

PREMINULA NAJPOZNATIJA DUBLERKA NA SVETU! Radila je sve ono što druge glumice nisu smele!

Foto: Profimedia

Umrla je Džini Eper, revolucionarna glumica koja je izvodila vratolomije za mnoge od najvažnijih žena filmske i televizijske akcije 1970-ih i 80-ih, uključujući i Lindu Karter u TV seriji „Čudesna žena“.

Njena braća i sestre, Toni, Margo, Geri, Endi i Stefani, takođe su se bavili kaskaderskim poslom, baš kao i Džinina deca i unuk.

Eperova je umrla prirodnom smrću u 83. godini, u nedelju u svom domu u Simi dolini u Kaliforniji, rekla je portparol porodice Amanda Mičeli za Asošijeted pres.

Smatra se jednom od najvećih u svom zanatu - Entertainment Weekly 2007. nazvao ju je "najvećom kaskaderkom svih vremena". Eperova potiče iz porodice kaskadera budući da su se i njeni otac i majka bavili ovim poslom. Njena 70-godišnja karijera kaskaderke i koordinatorke kaskadera počela je kada je imala svega devet godina.

- To je sve ono znam da radim, pored toga što sam mama ili baka - rekla je Džini u dokumentarcu iz 2004. "Double Dare".

Njena deca, kao i unuk pratili su je u kaskaderskom poslu.

Iako joj je na početku karijere bilo teško da kaskaderske uloge sve se promenilo sa porastom broj akcionih filmova i prilikama da žene postanu glavne zvezde u njima, krajem sedamdesetih godina prošlog veka.

Njena revolucionarna uloga i ona sa kojom bi se uvek najviše povezivala bila je u seriji "Wonder Woman" ("Čudesna žena"). Eper je upala kroz prozore, razbila vrata i odbila metke dok je bila dublerka Lindi Karter u seriji koja je trajala tri sezone od 1976. do 1979. na ABC i CBS.

- Imam mnogo toga da kažem o Džini Eper. Najviše od svega, volela sam je. Uvek sam osećala da se razumemo i cenimo. Na kraju krajeva, to su bile 70-te. Bili smo ujedinjeni na način na koji žene moraju da budu da bi napredovale u svetu muškaraca, kroz međusobno poštovanje, intelekt i saradnju - rekala je Karterova i dodala:

- Džini je bila avangarda koja je utrla put svim ostalim kaskaderkama koje su došle posle. Kao što je Dajana bila "Čudesna žena", Džini Eper je takođe bila "Čudesna žena". Džini, nedostajaćeš mi.

Dublirala je i Kejt Džekson u originalnim „Čarlijevim anđelima“, a 80-ih godina prošlog veka pamti se scena u kojoj Eperova pada sa litice umesto Ketlin Tarner u filmu „Romansing the Stone“, kao i borbe Linde Evans, koju je menjala u okršajima sa Džoan Kolins u čuvenoj „Dinastiji“.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading