NAŠ ČOVEK JE ZVEZDA U AUSTRALIJI: Da li ste čuli za ovog VODITELJA? Šokirao je svet svojom odlukom, a krije TEŠKU porodičnu priču!

Autor:

Zabava

07.02.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kar Stefanović je popularan voditelj u Australiji, a dedu su mu Nemci držali u zatočeništvu!

NAŠ ČOVEK JE ZVEZDA U AUSTRALIJI: Da li ste čuli za ovog VODITELJA? Šokirao je svet svojom odlukom, a krije TEŠKU porodičnu priču!

Foto: Instagram.com/karlstefanovic_

Karl Stefanović je jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja u Australiji. Karijeru je započeo kao reporter za australijsku “WIN” televiziju, ali je postao prepoznatljiv tek nakon prelaska na “Nine Network”. Njegove reportaže o požarima 2001. i 2003. godine donele su mu priznanja i otvorile vrata voditeljske pozicije u jutarnjem programu “Today”.

Poreklo i porodična istorija

Karl Stefanović je rođen 1974. godine, a otac mu je srpsko-nemačkog porekla. Prema australijskim medijima, Stefanovićev deda bio je Srbin kojeg su Nemci držali zatvorenog tokom Drugog svetskog rata, dok je njegova baka, Elizabet Henc, krijumčarila hranu zatvorenicima. Nakon rata, odlučili su da emigriraju u Australiju, gde je Karl kasnije gradio svoju karijeru.

Eksperiment seksizma: Karl Stefanović i isto odelo

Jedan od neobičnih događaja koji je privukao pažnju medija bio je Stefanovićev "eksperiment seksizma" 2014. godine. Kako bi skrenuo pažnju na dupli standard u modnim očekivanjima za muške i ženske voditelje, odlučio je da nosi isto odelo svakog dana tokom godinu dana. Ovaj potez je proizašao iz uvida u pritisak koji je njegova koleginica trpela zbog odevnih kombinacija, dok je on bio pošteđen takvih kritika. Ovaj eksperiment je jasno pokazao razliku u tretmanu muških i ženskih voditelja u medijima.

Karl Stefanović je svojom novinarskom upornošću i angažovanošću postao ne samo prepoznatljivo televizijsko lice u Australiji, već i primer jednakosti i pravičnosti u medijima. Njegova karijera i porodična istorija odražavaju njegovu posvećenost novinarstvu i promovisanju važnih društvenih pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading