OD BLATA DO ZLATA: Nekad su pevali po ulicama, a danas su SVETSKE ZVEZDE!

Autor:

Zabava

12.11.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako su društvene mreže i Jutjub postali put do svetske slave za muzičare poput Džastina Bibera i Džejmsa Beja?

OD BLATA DO ZLATA: Nekad su pevali po ulicama, a danas su SVETSKE ZVEZDE!

Foto: Youtube.com,ZAMU/BONI/BACKGRID/BackgridUSA/Profimedia,A24Television-Album/Album/Profimedia

Republika

Foto: youtube.com/The Daily Stardust

Lana Del Rey

U protekloj deceniji, društvene mreže i platforme za striming su postale sve popularnije među talentovanim umetnicima koji su se na njima predstavljali i stekli slavu. Mnogi od njih su počeli svoju muzičku karijeru snimajući video snimke na kojima su pevali tuđe pesme. U početku, bili su samo nekoliko pregleda, ali su vremenom postajali sve popularniji, a danas uživaju u svetskoj slavi.

Jedan od najvećih primera uspeha na društvenim mrežama je Džastin Biber, kanadski pevač koji je danas jedna od najvećih zvezda mlađe generacije. Još kao dečak, Džastin je pokazao talenat za muziku, a njegova majka je bila ta koja je prepoznala njegov potencijal. Počeo je da svira gitaru i peva na ulici, ali je svoje prve korake ka slavi napravio na Jutjubu. Tamo ga je primetio producent Skuter Braun i postao njegov menadžer, a uskoro je upoznao i pevača Ašera koji mu je pomogao da se proslavi. Danas je Džastin jedna od najtraženijih zvezda i dobitnik mnogih prestižnih nagrada.

Republika

Foto: Youtube.com/Ed Sheeran

Džastin Biber

Još jedan primer uspeha na društvenim mrežama je Čarli Put, američki pevač, tekstopisac i muzički producent. Njegova pesma "See You Again", posvećena pokojnom glumcu Paulu Walkeru, postala je veliki hit 2015. godine. Pre toga, Čarli je snimao pesme za Jutjub, a popularnost mu je donela i pojava u emisiji voditeljke Elen DeGeneres. Njegovi drugi veliki hitovi su "We Don't Talk Anymore" i "Attention".


Još jedan primer je The Weeknd, kanadski kantautor koji se takođe probio na društvenim mrežama. Njegove prve pesme su privukle pažnju producentskih kuća, a The Weeknd je postao jedan od najpopularnijih izvođača današnjice. Njegova muzika je često opisivana kao nešto potpuno novo i drugačije.
Republika

Foto: printscreen/instagram.com

The Weeknd

Muzička karijera Viktorije Loren Keli, poznate kao Tori Keli, takođe je započela na društvenim mrežama. Ona je objavljivala svoje pesme na Jutjubu, a postala je popularna zahvaljujući svojim autorskim pesmama i talentu za gitaru. Danas je Tori objavila četiri albuma i sarađivala sa mnogim zvezdama, a pored pevanja, uspešna je i u glumi.


Lana Del Rej je još jedan primer umetnika koji je zahvaljujući Jutjubu postao popularan. Iako je već objavila jedan album preko diskografske kuće, pravi uspeh je postigla tek nakon što je 2012. godine objavila pesmu "Video Games". Njena muzička karijera je krenula uzlaznom putanjom, a Jutjub joj je doneo više uspeha nego bilo koja druga platforma.
Republika

Foto: youtube.com/The Daily Stardust

Lana Del Rey

Džejms Bej, engleski pevač i tekstopisac, takođe je postao popularan zahvaljujući svojim fanovima na Jutjubu. Njegov nastup u Brajtonu je postao viralan, a Džejms je postao jedan od najtraženijih izvođača u Velikoj Britaniji.

Šon Mendes, kanadski pevač, takođe je započeo svoju karijeru na društvenim mrežama, ali ne na Jutjubu, već na aplikaciji Vajn. Njegove obrade poznatih pesama su postale popularne, a nakon što je potpisao ugovor sa diskografskom kućom, postao je svetski poznat. Njegov hit "Stitches" mu je doneo svetsku slavu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading