POSLEDNJI POZDRAV TOTU KOTUNJU! Fanovi se oprostili od slavnog pevača, bazilikom odzvanjao njegov NAJVEĆI HIT!

Autor:

Zabava

24.08.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni italijanski kantautor je preminuo u 80. godini života, a danas su se fanovi oprostili od njega!

POSLEDNJI POZDRAV TOTU KOTUNJU! Fanovi se oprostili od slavnog pevača, bazilikom odzvanjao njegov NAJVEĆI HIT!

Foto: Tanjug/AP

Toto Kutunjo, čuveni italijanski kantautor, preminuo je u 80. godini života, a danas se u milanskoj bazilici Svetih Nereja i Ahilija održala pogrebna misa. Stotine fanova okupilo se jutros kako bi se oprostili od svetski poznatog pevača.

Aplauzom su pozdravili kovčeg sa njegovim telom, a na ulazu u baziliku muzičari su na harmonici i gitari izveli njegov najveći hit, "l'Italiano verro" (Pravi Italijan). Ova pesma je postala narodna himna Italijana osamdesetih godina prošlog veka.

Republika

Foto: Profimedia

Toto Kutunjo

Don Đanluiđi Panceri, paroh bazikike, održao je govor posvećen kantautoru. 

- Toto je ostavio prelep trag u svetu muzike, nije živeo uzalud jer za njim ostaju dobrota i lepota njegovih kompozicija - rekao je don Đanluiđi Panceri, paroh bazilike, prenosi torisnki dnevnik "Stampa".

On je u svom govoru podsetio na pevačevu povezanost sa parohijom u kojoj je kao mlad svirao orgulje, a kasnije se i venčao u bazilici Svetih Nereja i Ahilija sa svojom supugom Karlom 4. oktobra 1971. godine. Kutunjo je bio plodan autor koji je pisao tekstove i komponovao za mnoge italijanske umetnike i velike svetske zvezde, a među onima koji su došli da isprate poznatog pevača bile su brojne kolege i poštovaoci sa italijanske estrade.

Republika

Foto: Profimedia

Toto Kutunjo

Podsetimo, Toto Kutunjo je preminuo u 80. godini života, nakon što je izvesno vreme bio hospitalizovan u jednoj bolnici u Milanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading