MAJKA JU JE OSTAVILA, MUŽ SE GODINAMA IŽIVLJAVAO, NADŽIVELA DVA SINA: Ovo je potresna biografija kraljice roka Tine Tarner!

Autor:

Zabava

24.05.2023

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna Tina je imala tragičnu životnu priču, ali je uvek bila borac!

MAJKA JU JE OSTAVILA, MUŽ SE GODINAMA IŽIVLJAVAO, NADŽIVELA DVA SINA: Ovo je potresna biografija kraljice roka Tine Tarner!

Foto: Tanjug/AP

Legendarna pevačica Tina Tarner umrla je u 83. godini, saopštio je njen portparol, nakon duge bolesti u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj. Njen život čine brojni usponi i padovi, a osamdesetih godina bila je prozvana kraljicom rokenrola.

Rođena je kao Ana Mej Bulok 1939. godine, 26. novembra u američkoj državi Tenesi. Majka joj je bila radnica u fabrici, a otak baptistički sveštenik. Kad je imala 10 godina, roditelji su joj se razveli, a ona i sestra su ostale da žive sa ocem. Majka joj je godinama nasilje trpela od oca i pobegla je u Sent Luis. Otac joj se oženio dve godine kasnije i preselio u Detroit.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tina Tarner

Ajka Tarnera je upoznala u noćnom klubu. Njegov bend je redovno zvao devojke iz publike da pevaju sa njima, i jedne noći su pozvali Tinu, koja ih je oduševila glasom. Sa 18 godina je postala njihov prateći vokal, pod imenom Litl Ana (mala Ana).

Tada se zabavljala sa saksononistom Rejmondom Hilom i ostala je u drugom stanju i sa 18 godina rodila sina Rejmonda Krejga. Njen sin je 2018. godine izvršio samoubistvo.

Tina se zaljubila u Ajka, venačali su se 1962. godine i Ajk je usvojio Krejga. Dve godine pre braka dobili su sina Ronija. Čim su stupili u brak, Ajk joj je predložio da promeni ime u Tina, a mnogi su govorili da je to uradio da bi imao kontrolu nad njom. 2013. godine u intervjuu sa Oprom je izjavila da je on bio pametan zbog odluke da promeni njeno ime, jer je tako u suštini postao njen vlasnik. Tina je tada ispričala i da ju je Ajk tukao drvenom kašikom za cipele i tukao je po glavi kad je čuo kako priča da je mnogi vide samo njegovu ženu. Tada ju je naterao da uđe u krevet sa njim i imali su odnose. Trpela je godinama zlostavljanje i pokušala je da se ubije 1968. godine. Iz braka je pobegla 1976. godine i sud joj je dozvolio da zadrži ime. Posle razvoda je doživela preporod i objavila svoje najveće hitove.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tina Tarner

U autobiografiji "Ja, Tina: Moja ljubavna priča", direktno je optužila Ajka za neprestano zlostavljanje, bolesnu posesivnost i uzimanje droge. 1983. godine objavila je album "Let's Stay Together", koji je postigao uspeh u Evropi i našao se na 6. mestu britanske top-liste. Posle te godine je postala nezaustavljiva, nizale su se nagrade, uspešnje saradnje i koncerti. 1985. godine upoznala je Ervina Baha, najpoznatijeg nemačkog producenta, direktora kuće "EMI". Krenuli su da žive zajedno posle godinu dana veze, prvo u Kelnu, a potom se preselili u Švajcarsku, kraj obale Ciriškog jezera. 2013. godine je stala na ludi kamen sa njim.

2016. su počeli problemi sa bubrezima, koji su počeli da otkazuju. Morala je da traži donora, a suprug Ervin joj je donirao svoj bubreg. Poslednjih godina života živela je daleko od medija, na relaciji Švajcaraska-Francuska. Drugi sin joj je preminuo 2022. od karcinoma debelog creva. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tina Tarner

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading