TVRDIO DA JE UBIO TUTANKAMONA I DA JE POZNAVAO ISUSA! Evo ko je bio Pako Raban i po čemu će ostati upamćen!

Autor:

Zabava

03.02.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pako Raban preminuo.

TVRDIO DA JE UBIO TUTANKAMONA I DA JE POZNAVAO ISUSA! Evo ko je bio Pako Raban i po čemu će ostati upamćen!

Foto: shutterstock

Poznati dizajner Fransisko Rabaneda Kuervo, poznatiji kao Pako Raban preminuo je u 88. godini života.

Rođen je u baskijskom gradu Pasaia. Otac mu je bio republikanski pukovnik kog su ubile Frankove trupe tokom Španskog građanskog rata, dok mu je majka bila glavna krojačica u prvoj modnoj kući Kristobala Balencijage.

1937. godine su se zbog Španskog građanskog rata preselili u Pariz gde je on studirao arhitekturu u Nacionalnoj škoji lepih umetnosti. U mladosti je zarađivao novac od pravljena skica za Dior i Živanši, kao i za Šarla Žurdana. Kasnije se zaposlio kod proizvođača armiranog betona Ogista Perea gde je radio više od deset godina.

Modnu karijeru je započeo kreiranjem nakita za Živanši, Balensijagu i Dior, a 1966. godine je osnovao svoju modnu kuću. Izdvojio se po nekonvencionalnim materijalima. Pa je tako iste godine svoj brend predstavio kao „Manifest: 12 nenosivih haljina u savremenim materijalima“.

Dve godine kasnije je počeo sa pravljenjem parfema za kompaniju Puig, a 1976. godine je kompanija izgradila fabriku parfema u Šartu. Osamdesetih godina mu je u Brazolu oduzeta registracija bredna muških parfema zbog sudske presude da brend nikada nije zvanično bio prisutan u Brazilu uprkos velikom reklamiranju. Bilo je potrebno više od šest godina da povrati ime svog brenda u Brazilu.

Foto: shutterstock

Pako Raban preminuo

Bio je poznat po svojim ekscentričnim izjavama, pa je tako tvrdio da je proživeo nekoliko života, između pstalog i život prostituke u vreme Luka XV, da je poznavao Isusa, video Boga tri puta, ubio Tutankamona i da je star 75 000 godina.

Godine 1999. objavio je da je u svojoj sedamnaestoj godini imao vizije Parižana u plamenu kako se bacaju u Senu i da je nakon proučavanja drugih podudarnih proročanstava došao do zaključka da će se svemirska stanica Mir srušiti u vreme pomračenja Sunca 11. avgusta 1999. godine, a njene ostaci će izazvati hiljade mrtvih u Parizu i regionu Gers.On se 10. maja 1999. godine javno obavezao da neće više davati predviđanja ako se Mir ne sruši na Pariz 11. avgusta 1999. godine.  Međutim, kako je tvrdio, Devica Marija mu je rekla da nastavi sa predviđanjima.

Takođe, napisao je nekoliko knjiga.

2005. je otvorio u Moskvi prvu izložbu svojih crteža, a tada je rekao:

- Imam 72 godine i želeo sam da predstavim svoje crteže ove godine pre nego što nestanem sa ove planete. Nisam ih pokazao nikome osim Salvadoru Daliju pre 30 godina koji mi je rekao da nastavim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading