PREMINUO RENATO BALESTRA! Čuveni modni kreator iza sebe je ostavio IMPERIJU!

Autor:

Zabava

27.11.2022

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Renato Balestra preminuo je u 98. godini.

PREMINUO RENATO BALESTRA! Čuveni modni kreator iza sebe je ostavio IMPERIJU!

Foto: youtube.com/printscreen

Čuveni modni kreator Renato Balestra, preminuo je sinoć u 98. godini u Rimu saopštila je porodica italijanskim medijima. Vođenje modnog brenda preuzeće unuka Sofija.

Balestra je rođen 1924. godine u Trstu. Potiče iz porodice inženjera i arhitekata, a od maloh nogu je imao veliku strast prema muzici i umetnosti. Mnogi kažu da je ''moda izabrala Renata Balestru, a ne Balestra modu.''

1954. godine se iz Milana preselio u Rim gde je otvorio svoj atelje. Bio je zaljubljenik u operu i pozorište, te je i radio kostime za njih. Tako ga naša publika pamti po kostimima za Rosinijevu operu ''Pepeljuga'', na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1998. godine.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Renato Balestra preminuo

2013. godine je održao modnu reviju u Svečanoj sali Skupštine grada Begrada, reviju za pomoć deci prihvatilišta, deci bez roditeljskog staranja, tada je prikazao najnoviju kolekciju s početka te godine kojom je zatvorio Nedelju visoke mode u Rimu.

Postigao je inetrnacionalni uspeh i dobitnik je gotovo svih najvećih modnih priznanja. Radio je za velike svetske zvezde, kraljice, princeze, između ostalih iranska carica Farah Diba, kraljica Tajlanda, princeza Jordana, dizajnirao je odeću za zvezde kao što su Ava Gardner, Sofija Loren, Đina Lolobriđida, a tokom godina postao je omiljeni stilista hilivudskih zvezda Liz Tejlor i Natali Vud.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Renato Balestra preminuo u 98. godini

Šezdesetih doina se njegovo ime afirmisalo zahvaljujući ''Blu Balestri'' specifičnoj, jakoj nijansi plave boje, koja je i dan danas simpol kuće, u kombinaciji sa kratkom satenskom haljinom. Razvio je različite kategorije proizvoda - parfeme, šminku, naočare, kofere, predmete za domaćinstvo.

Bio je jedan od najvažnijih modnih gurua i doajena visoke mode na svetu.

Renato Balestra biće sahranjen u Rimu u utorak u crkvi Santa Marija del Popolo na Trgu Naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading