Princeza Dajana PREDVIDELA saobraćajnu nesreću! Isplivala beleška advokata, KLJUČNI DOKAZI su u njoj!

Autor:

Zabava

22.08.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveni detalji beleške advokata koji bacaju novo svetlo na smrt princeze Dajane.

Princeza Dajana PREDVIDELA saobraćajnu nesreću! Isplivala beleška advokata, KLJUČNI DOKAZI su u njoj!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

31. avgusta 1997. godine, princeza Dajana (36) poginula je u saobraćajnoj nesreću u Parizu, a ceo svet oplakivao je voljenu Ledi Di.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana

Dve godine ranije, vojvotkinja je svom advokatu Viktoru Mišonu rekla kako će pokušati da je se ''reše'' sledeće godine, a kao jednu od opcija navela je i saobraćajnu nesreću. Novi detalji i informacije o okolnostima tragične smrti princeze Dajane pojavile su se u dokumentarnoj seriji “The Diana Investigations”.

Naime, princeza Dajana je tvrdila da informacije ima od pouzdanih izvora, a njene reči je advokat dokumentovao u pismu koje se zove ''Mišonova beleška.''

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana i princ Čarls

Tog 31. avgusta, vozač Henri Pol je slupao automobil u kom je bila princeza Dajana i njen partner, Dodi Al-Fajed u tunelu u Parizu, kada je jureći 100 kilometara na sat pokušavao da pobegne od paparaca na motociklima, a onda se zakucao u betonski stub mosta. Vozač, koji je inače bio i zamenik šefa bezbednosti, nesreću nije preživeo, a u njegovom telu je pronađena mešavina lekova na recept i alkohola.

Nakon nesreće, advokat Mišon je poslao poruku ser Polu Kondonu, tadašnjem komesaru Metropoliten policije, ali zvanična istraga o nesreći nije počela do 6. januara 2004. godine. Istraga je vodio policijski komesar Džon Stivens, a nazvana operacija Pedžet i otkrila je belešku koju je Kondon sačuvao u svom sefu, neposredno pre smrti, Mišon je u istoj priznao da “nema mnogo poverenja” u princezine strahove i da veruje da je ona “paranoična”.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana verovala je da joj se sprema ubistvo

2006. godine su objavljene 832 stranice nalaza izveštaja Operacije Pedžet, a advokat koji je zastupao Al-Fajedovog oca, Majkl Mensfild nazvao je Mišovu belešku „najvažnijom stvari u ovom izveštaju“. 2003. godine je objavljeno još jedno misteriozno pismo, koje je navodno napisala princeza Dajana  1996. godinem kada je došlo do kraja razvoda je i princa Čarlsa.

– Moj muž planira ‘nesreću’ u mom autu, kvar na kočnici i ozbiljnu povredu glave kako bi očistio put do venčanja sa Tigi.

Republika

Foto: youtube.com/Irene Van Laar

Princeza Dajana u intervjuu sa Martinom Baširom

Ispostavilo se da je beleška izmišljena, a novinar Martin Bašir koji je uradio čuveni intervju sa Dajanom, pokušao je da iskoristi falsifikovana dokumenta i nagovori je na razgovor.

Inače, borba za život Ledi Di trajala je nekoliko sati, a srce je dva puta prestajalo da joj kuca. Preminula je u 4.00, a njena smrt je zvanično proglašena tragičnom nesrećom. Do danas nisu pronađeni dokazi da je neko drugi osim pijanog vozača odgovoran za tragičnu nesreću, prenosi Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading