Pronađena je GOLA u svilenim čaršavima, njena SMRT i dalje je MISTERIJA: Spekulisalo se da je u UBISTVO slavne glumice umešana čuvena PORODICA

Autor:

Zabava

05.08.2022

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prošlo je tačno šest decenija od tragičnog odlaska legendarne glumice, čija smrt je do danas ostala obavijena velom misterije.

Pronađena je GOLA u svilenim čaršavima, njena SMRT i dalje je MISTERIJA: Spekulisalo se da je u UBISTVO slavne glumice umešana čuvena PORODICA

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

Glumica i pevačica Merilin Monro, rođena Norma Džen Bejker, pronađena je mrtva u svojoj kući u Los Anđelesu 5. avgusta 1962. godine, a kao uzrok smrti policija je navela da predroziranje barbituratom, istom supstancom koja je odnela Džudi Garland i Džimija Hendriksa.

Mrtvozornik okruga Los Anđeles zaključio je da je njena smrt u 37. godini posledica „akutnog trovanja barbituratima zbog prekomerne doze", te da je "verovatno u pitanju samoubistvo”.

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

Merilin Monro

 

Međutim, testovi za obdukciju nikada nisu završeni, a njena smrt ostala je misterija sve dan danas.

- Čudni događaji u vezi sa njenom smrću pokrenuli su teorije zavere. Merilin je pronađena gola na krevetu sa svilenim čaršavima, sa rukom zgrčenom na telefonu kao da je pokušala nekog da pozove. Lista poziva koje je obavila te večeri izbrisana je. Dnevnik koji je pisala, kao i nekoliko poruka pisanih rukom Roberta Kenedija nikad nisu otkriveni. Položaj u kom je bila - noge su joj bile ispružene - veoma je čudan za nekog ko je umro od predoziranja, pa to govori da je neko pomerao njeno telo - piše Filip R. Džirard u enciklopediji „Teorije zavere u američkoj istoriji”.

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

Merilin Monro

 

Kako dodaje, i satnica smrti je sumnjiva.

- Zvanično, Monroova je otišla u sobu oko 20 sati. Junis Mari, njena služavka, probudila se oko 3.30, primetila svetlo i pronašla ju je u čudnom položaju. Pozvala je njenog psihijatra dr Ralfa Grinsona, koji je zatim pozvao dr Hajmana Engelberga i oni su ubrzo stigli. Engelberg je proglasio Merilin Monro mrtvom u 4.25. Glumac Piter Loford, zet Kenedijevih i čovek čiju je kuću posetila te večeri, tvrdio je da je o smrti Merilin Monro obavešten već u 3.30. S druge strane, vozači ambulantnih kola svedočili su da je rigor mortis ukazivao da je umrla oko ponoći - piše Džirard.

Teorija da je ubijena zbog veze sa porodicom Kenedi čini se ubedljivijom od bilo koje.

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

Merilin Monro

 

Veza Merilin Monro i predsednika SAD Džona Kenedija danas nije tajna. Međutim, početkom šezdesetih godina za nju se nije znalo. Ona nije mogla da podnese njegovo odbijanje, pa je 19. maja 1962. na rođendanskoj proslavi otpevala sada već čuvenu „Happy birthday, Mr President”, pa se Kenedi uplašio da će progovoriti o svemu. Takav skandal mogao je da mu uništi političku karijeru, pa je, tvrde pojedini teoretičari zavere, Džon naredio da je ubiju.

Teoriju o tome potpomogla je i njena služavka za koju je biograf Entoni Samers tvrdio da je u toku razgovora sa njim savila glavu i rekla "Oh Bože, zašto ja ovo moram da zataškavam?”. Na njegovo pitanje šta da zataškava, ona je odgovorila da je Bobi Kenedi bio tu 4. avgusta i da je naravno postojala afera sa pomenutim bratom Dzona F. Kenedija.

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

Merilin Monro

 


Nakon tragičnog događaja u javnosti su se pojavile brojne teorije zavere, zasnovane na nelogičnostima koje dovode u pitanje uzrok njene smrti, a ovo su samo neke od njih:


DANI UOČI NJENE SMRTI

Glumica koja se do 36 godine tri puta razvela bila je zabrinuta za to kako će njeno starenje delovati javnosti.

Ali nije sve bilo tako crno. Merilin se radovala da se vrati na set filma "Something's Got To Give". Sa snimanja je ranije otpuštena jer je stalno kasnila i žalila se na bolešljivost. Zbog njene smrti film nikada nije dovršen.

- Osećam da se Merilin radovala sutrašnjici - rekla je njena kućna pomoćnica Junis Murej.

I nije bila jedina po kojoj se samoubistvo nije uklapalo u Merilino raspoloženje tih dana.

- Rekla mi je: "Ovo su moji šampanjac dani" - posvedočio je fotograf Džordž Baris, prijatelj koji ju se slikao tog leta 1962. godine.

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

Merilin Monro

 

U STOMAKU JOJ NISU PRONAĐENE TABLETE

Merilin Monro je umrla od predoziranja nembutalom, ali u njenom stomaku nisu pronađene tablete.

Prema izvještaju istražitelja, Merilin Monro je uzela 40 tableta Nembutala, ali nijedna tableta nije pronađena u njenom želucu.Medicinski istražitelj Tomas Noguči kasnije je objasnio da je nedostatak pilula rezultat Merlinine ranije zloupotrebe droga. Pilule u njenom želucu brže su se varile nego da ih je uzimao neko ko nije zavisnik.

Međutim, ova činjenica je postala izvor teorija zavere koje su zagovarale da glumica nije umrla od predoziranja, već da su je ubili CIA, FBI ili kućna pomoćnica.

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

Merilin Monro

 

OBDUKCIJA NIJE ZAVRŠENA JER SU JOJ ORGANI UNIŠTENI

Doktore Noguči izvršio obdukciju, ali nije dao potpunu sliku. Prema njegovim izjavama, telo glumice je primio u mrtvačnici, a uzorci njenog želuca i creva su uništeni. To je uticalo na toksikološku analizu, što ga je dovelo do uverenja da je ona možda ubijena.

Takođe je otkrio da su drugi organi poslani u toksikološku laboratoriju, ali nikada nije urađena nikakva analiza. Jedini delovi njenog tela koji su detaljno analizirani bili su uzorci krvi i jetre.

 

POSTELJINA JE OPRANA NOĆ UOČI NJENE SMRTI

Inspektor Džek Klemons, koji je prvi stigao na mesto smrti, napisao je da je domaćica uključila mašinu za veš kada je stigao. Osim toga, primietio je da se ona ponašala čudno i izbegavala je odgovarati na pitanja.

Teoretičari zavere takođe smatraju da je ponašanje domaćice u noći Merlinine smrti dokaz da se tamo događalo nešto neprimereno i sumnjivo, a možda je znala više nego što je rekla.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading