Starleta zverski ubijena, detalji zločina izazivaju MUČNINU: Svirepo ubistvo nikada nije razjašnjeno, a ONI su bili glavni OSUMNJIČENI!

Autor:

Zabava

28.07.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni decenijama nakon njenog ubistva, još uvek se ne zna ko je ubio i teško osakatio telo dvadesetdvogodišnjakinje koja je u istoriju ušla pod nadimkom 'Crna Dalija'.

Starleta zverski ubijena, detalji zločina izazivaju MUČNINU: Svirepo ubistvo nikada nije razjašnjeno, a ONI su bili glavni OSUMNJIČENI!

Foto: youtube/DavisFilmsProduction

Scena iz filma "Crna dalija", Mia Kiršner u ulozi Elizabet Šort

Ubistvo starlete Elizabet Šort iz 1947. godine, poznata pod imenom Crna Dalija, jedan je od najjezivijih zločina u istoriji Los Anđelesa, a čak sedam decenija kasnije, ovaj slučaj i dalje je obavijen velom misterije. U rešavanje ovog stravičnog zločina decenijama su bili uključeni policija, štampa, ali i amateri, međutim, sve do danas niko nije uspeo da razreši misteriju i otkrije ko je kriv za ovo brutalno ubistvo.

Iako možda nikada nećemo saznati ko je ubio Crnu Daliju, proučavanje dokaza ovog slučaja danas je jednako mračno i fascinantno kao i 1947., kada je mrtvo telo Elizabet Šort pronađeno u četvrti Lajmert Park u Los Anđelesu.

Prva osoba koja je prijavila jeziv prizor bila je Beti Bersinger, žena iz susedstva koja je izašla u jutarnju šetnju sa svojim trogodišnjim detetom.


Prema Betinim rečima, način na koji je Elizabetino telo bilo postavljeno navelo ju je da u početku pomisli da je u pitanju lutka, međutim, kada je malo bolje pogledala, shvatila je da je to mesto zločina.

Ono što je ovo brutalno ubistvo činilo još jezivijim jeste to da je telo dvadesetdvogodišnje Elizabet bilo je isečeno na pola u struku, a rez je izveden sa neverovatnom preciznošću - nijedan unutrašnji organ nije povređen. U telu nije bilo ni jedne kapi krvi, sve je bilo savršeno čisto. Njeni obrazi su bili isečeni od usana do ušiju, što je zahvat poznat i kao "glazgovski osmeh". Na grudima i bedrima isečeni su joj celi komadi tkiva, a unutrašnji organi pravilno su raspoređeni po travnjaku.

Nakon što je telo mlade glumice i starlete Elizabet identifikovana, novinari časopisa LA Examiner kontaktirali su njenu majku i rekli joj da je njena kći pobedila na takmičenju za mis. Tek nakon što su iz nje izvukli što su više informacija, priznali su joj da joj je ćerka zverski ubijena. Nakon toga su joj platili put do Los Anđelesa "kako bi pomogla policiji u istrazi", ali čim je stigla su je sakrili od policije i od konkurencije, kako bi imali ekskluzivne informacije.

I ostali mediji su od ovog slučaja napravili u senzaciju. Oni su Elizabet pretvorili u "avanturistkinju" koja je "suknjom osvojila ulice Holivuda" i volela muškarce u uniformama. Nazvali su je - "Crna Dalija", po noar filmu “Plava Dalija” iz 1946. godine, a promena iz "plave" u "crnu" nastala je zbog toga što je gotovo uvek bila u crnoj garderobi.

Samo nekoliko dana nakon ubistva, časopisu LA Examiner se javio čovek koji je tvrdio da je ubio Elizabet i najavio da će im poslati paket s njenim stvarima. To se i dogodilo. U paketu su bili svi lični dokumenti nesretne devojke, fotografije, ali i adresar s imenom Marka Hansena.

Naime, kod njega je Elizabet bila smeštena, pa je odmah dobio status osumnjičenog. S obzirom na zaista jezivo ubistvo i medijski senzacionalizam, za slučaj se pročulo širom SAD, ali i Evrope. Odjednom je policija bila zatrpana pozivima ljudi koji su tvrdili da su ubice. Do danas ih je bilo više od 50.

U najuži krug osumnjičenih, policija je uvrstila čak 22 ljudi. Sedmorica su bili lekari s obzirom na to da je utvrđeno da je njeno telo isekao neko tko je jako dobro znao šta radi. Na kraju, slučaj je zatvoren i ubica nikada nije pronađen.

Po svemu sudeći, to bi mogao biti Džordž Hodel, lekar koji je umro 1991. godine. Zanimljivo, pitanje njegove krivice otvorio je 2013. godine Hodelov sin Stiv koji je tada već bio penzionisani detektiv. Njegov je pas u blizini kuće nanjušio miris tela, a analiza tla pokazala je tragove razgrađenih ljudskih ostataka. To, naravno, ne dokazuje da je on ubio Crnu Daliju, ali dokazuje da Hodelu ubijanje nije bilo nimalo strano.

Još za vreme istrage Hodel je napustio porodicu i preselio se u Aziju, a dva detektiva su načula da je pričao o ubistvu Elizabet.

Stiv je svoje tvrdnje pojačao celim nizom argumenata, ali policija nije bila spremna da ponovo otvori istragu jednog od najpoznatijih ubistava u itoriji.

Prava istina tako se najverovatnije neće saznati nikad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading