Ovo je lista svih POBEDNIKA Gremi nagrada: Reperu bio zabranjen ULAZ, pevačica ostala u ŠOKU nakon proglašenja, a oni su najavili LOM! (FOTO)

Autor:

Zabava

04.04.2022

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godišnja dodela Gremi nagrada je održana u Las Vegasu.

Ovo je lista svih POBEDNIKA Gremi nagrada: Reperu bio zabranjen ULAZ, pevačica ostala u ŠOKU nakon proglašenja, a oni su najavili LOM! (FOTO)

Foto: printscreen/instagram.com

Uprkos tome što se događaj održavao uživo širom Sjedinjenih Država, nekoliko nagrada je podeljeno na Gremi premijernoj ceremoniji pre nego što je glavni događaj počeo.

Ove godine je reperu Kanje Vestu bio zabranjen pristup ceremoniji nakon njegovih kontroverznih objava na društvenim mrežama u vezi sa bivšom suprugom Kim Kardašijan i njenim dečkom Pitom Davidsonom.

Ovo je lista svih dobitnika Gremi nagrada:

Olivija Rodrigez je odnela nagrade za najbolji pop solo nastup, najbolji pop vokalni album, najbolji novi umetnik.

- Hvala svim fanovima koji su slušali moj život i promenili moj život u poslednje dve godine - rekla je pevačica, a svoj treći Gremi je posvetila roditeljima, za koje tvrdi da im je sa devet godina rekla da će „osvojiti Gremi“.

Džon Baptist je osvoji Gremi za album godine, dok su rekord godine osvojili Silk Sonik sa pesmom "Leave The Door Open", a nakon pobede su ostali u šoku.

- Zaista se trudimo da ostanemo skromni u ovom trenutku, ali u industriji to nazivamo "čistim čišćenjem", za sve ostale nominovane, svi znate da vas sve volimo. Piće je večeras na Silk Sonic-u, planiramo da se napijemo. Znam da će mnogi od vas fanova biti uznemireni, pa ćemo otići odavde pre nego što internet progovori - rekao je bend.

Najbolji pop duo i grupni nastup osvojile su Dodža Ket i SZA sa pesmom "Kiss Me More", a najbolji R&B album je osvojila Jasmin Sulivan sa pesmom "Heauk Tales".

Babi Kim i Kendrik Lamar su za pesmu "Family Ties" dobili nagradu za najbolju rep izvedbu.

Nagradu za najbolji muzički film je osvojio Ahmir Tomson za film "Summer of Soul", a za najbolji muzički video bio je to Džon Batiste, a za najbolju savremenu klasičnu kompoziciju bila je to Kerolajn Šo.

Ejmi Anderson je odnela pobedu za najbolji klasični kompendijum, a za najbolji klasični solo vokalni album, Sangita Kaur i Kila Plitman.

Nagrada za najbolji klasični instrumentalni solo pripala je Dženifer Joh.

Najbolje horsko izvođenje do bio Gustavo Dudamel, najbolji snimak opere Karen Kamensek i najbolje orkestarsko izvođenje Iannick Nezet-Seguin

Producent godine - klasika je bila Judith Sherman, dok je za "neklasičnog" producenta godine bio Džek Antonof, a najbolji projektovani album uzela je Lesli En Džons i najbolji impresivni audio album Alicia Keis.

Lejdi Gaga i Toni Benet su odneli nagradu za najbolje projektovani album, Riki Rikardi je odneo pobedu za najbolje beleške o albumu.

Najbolji aranžman, instrumenti i vokali bio je Vince Mendoza, a najbolji aranžman, instrumental ili a cappella Čarli Rozen i Džejk Silverman,

Najbolja pesma napisana za vizuelne medije Bo Burnham, najbolja muzika za vizuelne medije Karlos Rafael Rivera, najbolji kompilacijski zvučni zapis za vizuelne medije
Andra Dai, najbolji album komedije Louis C.K., a najbolji album izgovorenih reči (uključuje poeziju, audio knjige i pripovedanje) Don Čidl.

Najbolji globalni muzički album Angelikue Kidjo, najbolji globalni muzički nastup Arooj Aftab, najbolji rege album SOJA, najbolji regionalni muzički album Kalani Pe'a, najbolji narodni album Rianon Gidens sa Frančeskom Turisijem.

Najbolji regionalni meksički muzički album Vicente Fernandez, najbolji latino rok ili alternativni album Huanes, najbolji latino pop album Aleks Kuva. Najbolji album savremene hrišćanske muzike Elevation Vorship i Maverick Citi Music, najbolji Gospel album CeCe Vinans koji su takođe osvojili najbolju savremenu hrišćansku muzičku pesmu.

Najbolji improvizovani džez solo​ Chick Corea , najbolji album novog doba Stjuart Koplend i Riki Keg, najbolja kantri pesma Chris Stapleton, a najbolji Countri Duo/Grupni nastup Brother Osborne.

Najbolja rok pesma Fu Fajters, koji su osvojili i najbolji rok album i najbolju rok izvedbu, a pre samo nekoliko dana im je preminuo bubnjar Tejlor Hoking. 

Najbolje melodijsko rep izvođenje Kanje Vest, The Weeknd i Lil Babi, najbolja rep pesma Kanje Vest i Džej Z, najbolji rep album Tiler The Creator, prenosi Dejli Mejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading