POSLEDNJA ŽELJA GIŠKE BILA JE OVA PEVAČICA: Pred smrt je tražio samo nju!

Autor:

Zabava

01.02.2022

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant Srpske garde Đorđe Božović Giška pred rat je imao samo jednu želju.

POSLEDNJA ŽELJA GIŠKE BILA JE OVA PEVAČICA: Pred smrt je tražio samo nju!

Foto: facebook.com/printscreen

Đorđe Božović Giška

Komandant Srpske garde Đorđe Božović Giška je prijateljima rekao pred odlazak u rat da ga na večni počinak isprade uz kraljicu narodne muzike Lepe Lukić, nažalost poslednja želja mu nije ispunjena.

Republika

Foto: e-stock/Miloš Rafailović

Giška je želeo da ga na večni počinak isprati Lepa Lukić

– Ako se meni nešto dogodi, voleo bih da mi Lepa Lukić peva na sahrani – reči su Giške, koji je pre 30 godina ubijen s leđa na gospićkom ratištu, prenosi Kurir,

Naime, kako se navodi, Giška kao da je predosetio da se iz Bosne neće vratiti živ, te je svima jasno rekao da želi da ga Lepa isprati na večni počinak.

– Giška je mnogo voleo muziku. Bio je rado viđen gost po beogradskim kafanama i klubovima. Za njega su se uvek ostavljala dva stola ili separe. Svi su želeli da budu u njegovom društvu – od političara, biznismena, sportisti, pa do estrade. Voleo je lepe pevačice, a i one su volele njega. Nekoliko dana pre nego što je otišao u rat sedeo je s prijateljima u svojoj omiljenoj kafani. To im je bilo poslednje druženje. Kao da je osetio da se živ neće vratiti u domovinu, pa je u dahu izgovorio da želi da ga isprate uz Lepin glas – otkrio je jednom prilikom izvor blizak Božoviću i dodao da njegove reči niko nije ozbiljno shvatio.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Giška ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima

Kada je to izgovorio, svi su počeli da se smeju. Prijatelji su ga zadirkivali za Lepu, koja se njemu dopadala. Govorili su da je bolje da mu peva na slavi nego na sahrani. Obećali su da će je angažovati da mu peva kad se rat završi – završava izvor.

Podsetimo, Božović je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u okolini Gospića 15. septembra 1991. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading