LEGENDARNOG GLUMCA NIKO NIJE HTEO: Al Paćina su svi reditelji ODBIJALI, a za ovim najviše ŽALI!

Autor:

Zabava

21.01.2022

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni glumac Al Paćino je rešio da otvorio dušu u velikom intervjuu, a onda je isoričao i neke nepoznate detalje.

LEGENDARNOG GLUMCA NIKO NIJE HTEO: Al Paćina su svi reditelji ODBIJALI, a za ovim najviše ŽALI!

Foto: Tanjug/AP

Alfredo Džejms Paćino, poznatiji kao Al Paćino, je rođen 25. aprila 1940. godine, a svoju karijeru je započeo pre više od 50 godina i tako je ostvario brojne uloge koju su mu obezbedile besmrtnost u svetu filmova.

Paćino je glumio u "Lice sa ožiljkom", "Kum", "Doni Brasko", "Đavolji advokat", a Oskar i Zlatni globus je dobio 19993. godine za film "Miris žene".

Kada su upitali legendarnog glumca kako se nosi sa težinom sopstvenih dostignuća, on je imao jako zanimljiv odgovor.

- Ne znam. Ne razmišljate o tome na taj način. O tim delovima ne razmišljate kao o dostignućima. Razmišljate o ulogama koje igrate, o slikama koje ste napravili. Mislim, zamislite glumca koji kaže: "Ne želim više da nastavim jer ne mogu bolje od poslednjeg filma koji sam snimio. Mogao bih i sada da odustanem." Mi bismo to nazvali počivanjem na lovorikama i pretpostavljam da to ne bi trebalo da radite. Ja sam za to! Znate, odmarajući se na lovorikama, dobijete lep veliki ček, prihvatite drugu profesiju... Ali iz nekog debelog razloga, stalno želim da se vratim i radim ove stvari - rekao je Al u intervjuu za The Talk, i dodao da želi da pokuša da uradi nešto novo:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Al Paćino glumac

- Ako pronađem nešto čemu osećam da mogu da doprinesem na neki način, i osećam se kao da sam u tome, kažem nešto - šta god to značilo. Ono što to znači je da "kao da držim ogledalo do prirode", kako kaže Šekspir. Ako izražavam nešto što smatram da je način da iskoristim svoj talenat i pomognem da prenesem ulogu, ljudsko biće u filmu, pokušaću to da uradim. Neću reći reč "penzija" jer je pomalo čudna reč za umetnika da kaže "penzija" - priča glumac.

Al priča i da ga niko od reditelja nije želeo pre prvog dela "Kuma":

- Pre Kuma, prvog Kuma, niko drugi me nije želeo. Ali Fransis me je želeo! Samo me je želeo, a ja to nisam razumeo... Studiji me nisu hteli, niko me nije želeo - niko me nije poznavao. Mislim da kada je režiser zainteresovan, imam tendenciju da se nagnem napred umesto da odstupim. Tražite rizik koji možete preuzeti, izazov, činjenicu da padnete i ustanete i nastavite dalje. Kada to radite dovoljno dugo, želite da ostanete otvoreni. Ne želite da se zatvorite jer je ranjivost važna. Ne možete dozvoliti da vam koža postane previše debela. Kao što Breht kaže u toj velikoj drami koju je napisao, takođe u mladosti. Sa 22 godine napisao je "U džungli gradova" i jedan od likova kaže: "Čovekova koža je previše tanka za ovaj svet. Dakle, vidi da postaje sve deblji i gušći, dok konačno ne naleti na stvari i više ih ne oseća - kaže glumac i otkriva da li se kaje zbog nekih filmova koji je snimio:

- Ne žalim ni za čim. Osećam da sam napravio ono što bih nazvao greškama. Izabrao sam pogrešan film, ili nisam tražio lik ili sam glumio nekoga i napravio neke izbore... Ali sve što radite je deo vas. I dobijaš nešto od toga. I mislim, ideja i uzbuđenje što se nalazite u ovim situacijama i mestima, oni su više od samo sećanja, oni informišu vaš život. Tako da ne žalim ni za čim. Ratovi zvezda. Da, to je bila moja prva velika greška.

Al je potom dobio pitanje da li smatra da danas ima drugačiji pristup glumi nego ranije.

- Da, inače ne bih mogao ovako dugo. Mi samo prolazimo kroz naše cikluse dok živimo i mislim da je starost otprilike to. Mislim da smo tu - a onda nismo! Kad god idemo, idemo i ne znamo kada, bilo ko od nas. Dakle, prolazimo kroz cikluse  priča glumac i dodaje:

- Znate, kada razmislite o tome, da li je čaša poluprazna ili polupuna? Tako je za sve nas, zaista. Ima dana kada zaista uživam. Ali ima dana kada ne... Da sam slikar, niko me ne bi ispitivao o mojim godinama. "Ja slikam! Ja sam umetnik!" Mrzim to da kažem. Ne volim to da kažem. To je jedna stvar koju sam rano naučio. Žena sa kojom sam živeo je rekla: "Šta god da radiš, nemoj im reći da si umetnik. Rekao sam: "Znam! Ja ne!" (Smeh) Izbeći ću to. A ja sam to izbegavao dugi niz godina. Recimo to ovako, mislim da sam umetnik. Nadam se da jesam. Ali mislim da bih ja bio slikar, pitanja bi bila drugačija.

Paćino potovom i otkriva da i glumci na neki način imaju ovaj problem.

- To je zato što moramo da se nosimo sa svojim imidžom, iako igramo različite likove, slika je uvek tu... Dakle, to je deo razloga zašto postoji neka vrsta pretencioznosti kada se kaže da si umetnik, jer ipak si filmska zvezda. I to je takođe pogrešno! I to je pretenciozno - ja sam filmska zvezda! Dođavola i šta sa tim? - završava priču čuveni Al Paćino, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading