ESTRADA POD LUPOM PORESKE UPRAVE! Da li su PEVAČI platili POREZ? Dobijene cifre i one u UGOVORIMA se ne slažu?

Autor:

Zabava

11.01.2022

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poreska uprava Republike Srbije planira pojačavanje kontrole ugostiteljskih objekata koji su organizovali nastupe za Novu godinu.

ESTRADA POD LUPOM PORESKE UPRAVE! Da li su PEVAČI platili POREZ? Dobijene cifre i one u UGOVORIMA se ne slažu?

Foto: E-Stock, A. Nalbantjan

Poreska uprava Republike Srbije najavila je pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata koji su organizovali nastupe za najluđu noć, a poseban akcenat je stavljen na one objekte u kojima su nastupale najveće estradne zvezde, prenosi Kurir.

Naime, razlog pojačane kontrole jest spekulacije da pevači zapravo zarađuju mnogo veće sume novca od onih koje stoje u ugovorima, te je Poreska uprava najavila proveru ugovora sklopljenih sa izvođačima i honorara estradnih zvezda.

Republika

Foto: printscreen/poreskauprava

Saopštenje Poreske uprave

- Obaveštavamo poreske obveznike da su dužni da u skladu sa odredbama čl. 108a Zakona o porezu na dohodak građana, sa interpretatorom i drugim angažovanim licem na izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa, zaključe ugovor i da Poreskoj upravi do petog u mesecu dostave pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima u prethodnom mesecu. To se odnosi na pravna i fizička lica koja obavljaju registrovanu delatnost iz oblasti ugostiteljstva, turizma, a u svojim ili zakupljenim objektima organizuju izvođenje estradnih programa zabavne i narodne muzike ili drugih zabavnih programa - piše u saopštenju objavljenom na sajtu Poreske uprave RS, u kom dalje stoji:

- Obaveštenje o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnih programa zabavne i narodne muzike podnosi se na obrascu OZU, uz koji se podnose i kopije svih ugovora zaključenih u prethodnom mesecu. Napominjemo da Poreska uprava rešenjem izriče meru privremene zabrane obavljanja delatnosti u trajanju do 30 dana poslodavcu iz oblasti ugostiteljstva, turizma, posredovanja i drugih delatnosti, ako organizuje izvođenje estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa, angažovanjem interpretatora i drugih lica bez zaključenog ugovora ili ako Poreskoj upravi u propisanom roku ne dostavi pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima - piše u saopštenju.

Mesecima unazad se govori o sumama novca koje poznati zarade u novogodišnjoj noći, a koje su izuzetno visoke. Ništa od toga ne bi bio problem, da se ugovori ne potpisuju na upola manje svote, a ostatak daje ''na ruke'', te će Poreska uprava iz tih razloga istražiti potpisane i zaista dobijene svote novca.

Vrtoglave sume novca

Za Acu Lukasa se navodilo da će u najluđoj noći biti bogatiji za čak 60.000 evra.

Republika

Foto: printscreen/RTVPink

Aca Lukas

Lukasa po zaradi prati Aco Pejović, koji je za nastup u hotelu navodno uzeo 45.000 evra.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Aco Pejović

Đani je pevao u jednom restoranu, a za svoj nastup je dobio 40.000 evra.

Republika

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić

Radiša Trajković Đani

Aleksandra Prijović je navodno uzela 35.000 evra za pevanje u beogradskom hotelu, što je dosta manje od muških kolega, a opet i dosta više u odnosu na starije koleginice, Seku Aleksić i Daru Bubamaru.

Republika

Foto: Promo foto

Aleksandra Prijović

Njih dve su navodno uzele 25.000 evra, a istu svotu novca zaradio je i Sloba Radanović.

Republika

Foto: Promo foto

Seka Aleksić

Rada Manojlović je u novoj godini bogatija za 20.000 evra.

Republika

Foto: instagram.com/ radamanojlovic

Rada Manojlović

Nataša Bekvalac navodno je za doček i reprizu Nove godine dobila 70.000 evra.

Republika

Foto: instagram.com/bekvalceva

Nataša Bekvalac

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nacionale

11.01.2022 20:51

Што би они били изузети од нас који редовно плаћамо порез?!