NAGRADA SRPSKOM SELEKTORU: Piksiju statua Cara Konstantina

Autor:

Sport

11.01.2022

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije dobitnik je najviše nagrade Grada Niša, "11. januarr", rečeno je na svečanj sednici Skupštine grada Niša.

NAGRADA SRPSKOM SELEKTORU: Piksiju statua Cara Konstantina

Foto: printscreen/pink.rs

Njemu će naknadno biti uručena statueta Cara Konstantina pošto je zbog obaveza morao da odloži dolazak u svoj rodni grad.

- Piksi je postao simbol našeg grada, ali ne samo zbog fudbalskog umeća koje je opšte poznato već i zbog manira i zaista gospodskog ponašanja. S pravom ga igrači zovu mister - čulo se na ovoj sednici.

Dragan Stojković je fudbalsku karijeru započeo u ekipi Radničkog u rodnom gradu, 1986. godine prelazi na naš najveći stadion, a nakon Crvene zvezde nastupao je za francuski Olimpik, italijansku Veronu i japansku Nagoju.

Nagrada "11. januar" ustanovljena je sredinom devedesetih godina prošlog veka, a to je datum kada je Niš oslobođen od Turaka 1878. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading