NOVAK PROLAZI KROZ GOLGOTU: Đokovića MALTRETIRAJU kao nekad Piksija i Deju!

Autor:

Sport

09.01.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković prolazi golgotu kao fudbalska reprezentacija Jugoslavije 1992. Prošlo je 30 godina otkako su "plavi", kao prvoplasirani, otišli na Evropsko prvenstvo u Švedsku i s istog vraćeni posle nekoliko dana jer su Ujedinjene nacije uvele sankcije Jugoslaviji zbog rata širom nekadašnje države.

NOVAK PROLAZI KROZ GOLGOTU: Đokovića MALTRETIRAJU kao nekad Piksija i Deju!

Foto: Starsport

Tri decenije kasnije kroz isti pakao u Australiji prolazi i najbolji teniser sveta, i to u trenutku kada juri istorijski 21. grend slem u karijeri i zvanje najboljeg u istoriji belog sporta.

SAMO TRENINZI

Da je situacija u kojoj su se našli Dragan Stojković Piksi, Dejan Savićević i ostali saigrači ista kao Noletova u Melburnu, potvrđuju reči Ivana Čabrinovića, selektora te generacije Juge iz 1992, za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Tanjug/AP

- Sleteli smo u Švedsku i nismo otišli u hotel u Stokholmu nego u neko mesto 200-300 kilometara dalje. Bili smo u bungalovima u šumama, čuvali su nas policajci u crnom sa kučićima, nikakva sloboda i prava. Samo smo smeli da treniramo desetak kilometara dalje i svakog dana sam ubeđivao igrače da pobeđujemo Engleze u prvoj utakmici - počinje priču za naš list Čabrinović i u dahu nastavlja:

KUPITE KRPICE

- Posle nekoliko dana Miljan Miljanić mi kaže: "Skupi igrače, tužna vest". Rekao sam timu: "UN nisu dale, kupite krpice, vraćaju nas za Beograd." Oni su hteli da potcene Piksija i Deju, kao sada Novaka, kog su stavili u šupu. Došli smo kao jedni od favorita sa svetskim igračima i desi nam se nepravda. Na aerodromu tortura, bili smo u pritvoru, držali su nas četiri-pet sati bez vode i hrane i opet su nas čuvali policajci sa psima, a bio je i naš ambasador sa nama.

Republika

Foto: Starsport

Jedva se vratili iz Švedske

Posle silnih procedura konačno je usledio ulazak za avion iz Švedske, ali ponovo su nastali problemi, a jedan je bio i gorivo, otkriva naš sagovornik.

- Ulazili smo i izlazili iz aviona jedno pet puta, nismo imali gorivo. Na kraju mi je pilot rekao: "Ja polazim bez kerozina, a ako bude nešto, Čubro, video sam auto-put gde možemo da sletimo." Na kraju, kada su videli da je situacija ozbiljna, dali su nam gorivo, ali jedva - zaključio je nekadašnji selektor za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera

09.01.2022 22:53

Ko do sada nije shvatio to su prave zapadne vrednosti.