ALEKU BOLDVINU SMESTILI UBISTVO? Glumac potpuno slomljen, nakon incidenta na setu ponavljao je u agoniji: NIKAD PRE MI NISU DALI NAPUNJENO ORUŽJE!

Autor: Republika

Zabava

22.10.2021

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šerif je potvrdio da holivudska zvezda Alek Boldvin, koji je na setu ubio koleginicu i ranio reditelja, ipak nije pucao iz pravog pištolja, kao i da je neobično da je oružje bilo napunjeno.

Foto: Tanjug/AP

Alek Boldvin u teškom stanju nakon što je počinio ubistvo na setu  

Slavni holivudski glumac Alek Boldvin (63), koji je u žižu svetske javnosti danas dospeo ne zbog nekog filmskog uspeha, već zbog tragedije koja mu se dogodila tokom snimanja novog filma u Novom Teksasu kada je slučajno iz vatrenog oružja usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins (42), a teško ranio reditelja Džoela Suzu (48), nije pucao iz pravog pištolja. 

To je potvrdio i šerif iz Santa Fea, istakavši kako je na setu korišćen filmski rekvizit, a ne pravo oružje, ali koji, ukoliko je napunjen mecima, a ne ćorcima, može da nanese smrtonosne povrede. I upravo se to, kako navodi AP, dogodilo u ovoj situaciji, s čim, međutim, Boldvin nije bio upoznat. Zbog toga je glumac u agoniji nakon tragičnog događaja ponavljao rečenicu: "Tokom svih ovih godina moje karijere nikada mi nisu dali napunjen pištolj, zašto su to sada učinili". 

Te njegove reči u trenucima kada još nije ni znao da je toliko ozbiljno povredio kolege, budući da su oboje odmah prevezeni u bolnicu, pri čemu je nesrećna Halina preminula u putu, otvorile su spekulacije da je incident unapred osmišljen. 

- Sve to izazvalo je određene sumnje - preneli su američki mediji i naglasili kako je glumac u potpunom šoku. 

Republika

Foto: tanjug/AP, Instagram

Boldvin je usmrtio koleginicu Halinu Hačins

- Policija istražuje kako je do stravičnog incidenta došlo i kakva je municija uopšte korišćena za snimanje sporne scene. Glumca je već ispitala policija, a u toku su razgovori i sa ostatkom filmske ekipe. Snimanje filma je prekinuto na neodređeno vreme, a svima koji su se u tom trenutku našli na setu ponuđena je i psihološka pomoć - navedeno je u njihovim saopštenjima. 

Inače, to nije prva tragedija te vrste koja se odigrala na nekom setu. Na snimanju filma "Zona sumraka" 1982. poginuo je glumac Vik Morou na kog se srušio helikopter i odrubio mu glavu, a život je izgubilo i dvoje vijetnamske dece koju su producenti ilegalno angažovali.

Kobna scena kultnog filma "Vrana" iz 1993. rezultirala je smrću glumca Brendona Lija, sina slavnog Brus Lija. Naime, Majkl Masi je trebalo pištoljem napunjenim ćorcima da puca prema Liju, međutim, produkcijskom greškom u pištolju je ostao i jedan pravi metak koji je usmrtio glumca. Brendon Li je preminuo sa samo 28 godina u bolnici tokom operacije.

Pomoćnica snimatelja Sara Džouns stradala je 2014. tokom snimanja filma u Džordžiji kada ju je udario voz. Produkcija nije imala dozvolu za snimanje na železničkoj pruzi.  Takođe, kaskaderka Si Džej Haris poginula je na setu filma "Dedpul 2". Profesionalnoj motoristkinji je to bio prvi kaskaderski projekat, ali je u jednoj sceni izgubila kontrolu nad motorom i proletela kroz prozor zgrade i poginula.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading