BRITANCI TAJNO SPREMAJU SAHRANU ELIZABETE II: Kraljica nije ni umrla, a operacija LONDONSKI MOST već je spremna!

Autor:

Zabava

04.09.2021

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljica Elizabeta II još nije umrla, a Britanci već tajno spremaju njenu sahranu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sprema se sahrana Kraljice Elizabete!

Kraljica Velike Britanije Elizabeta II ima 95 godina, a čini se da se u njenom kraljevstvu već prave planovi za njenu sahranu.

Da sve mora da bude pod konac, ne čudi kada je u pitanju Britanska kraljevska porodica, ali planiranje nečije smrti, a da taj neko još nije preminuo, nije nešto o čemu se piše svakodnevno. 

Planiranje sahrane, u najužim krugovima, poznato je pod kodnim nazivom Operacija Londonski most, a neki detalji već su otkriveni.

Naime, sahrana će se održati deset dana nakon smrti kraljice, a dan smrti neće biti proglašen državnim praznikom, tako da će poslodavci sami moći da odluče da li će radnicima dati slobodan dan ili ne. Ovo nije uobičajna praksa u Velikoj Britaniji, gde je dan kada premine vladar do sada uvek bio proglešen danom žalosti, ali izgleda da se i njihova tradicija menja shodno novom vremenu u kojem živimo. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Smrt kraljice Elizabete biće izuzetno teška za celu naciju!

Kako prenosi britanski portal "The Guardian", na dan kraljičine smrti sve vladine i kraljevske internet stranice i profili na društvenim mrežama biti promenjeni tako da prikazuju crni transparent, a vladini službenici neće smeti da budu aktivni na društvenim mrežama, osim ako im to zbog opravdanog razloga nije odobreno.

Očekuje se i veliko interesovanje ljudi da se oproste od kraljice, te će biti određeni dani, kada će kraljičin otvoren kovčeg biti položen u Vestminsterskoj palati, gde će biti otvoren za posetioce tri dana po 23 sata na dan.

Vojska će na dan sahrane odati počast pucanjem u vazduh, nakon čega će biti održani tradiconalna dva minuta ćutanja, a služba će biti održanu u katedrali Svetog Đorđa u zamku Vindzor.

Vlada Velike Britanije, kako prenosi pomenuti mediji, zabrinuta je zbog sve izvesnije mogućnosti da do kraljičine smrti dođe uskoro, te postavlja pitanje da li će njihova zemlja moći da podnese ovako težak događaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading