POSVEĆENO ŽRTVAMA SA KOSOVA I METOHIJE! Tomović posetio Pećku patrijaršiju pre tragičnog incidenta, duboko ga potreslo STRADANJE našeg naroda!

Autor:

Zabava

26.09.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Tomović posetio Kosovo i Metohiju pre tragičnog incidenta u kom su život izgubila trojica Srba!

POSVEĆENO ŽRTVAMA SA KOSOVA I METOHIJE!  Tomović posetio Pećku patrijaršiju pre tragičnog incidenta, duboko ga potreslo STRADANJE našeg naroda!

Foto: ATA Images, Tanjug

U razmeni vatre između takozvane kosovske policije i Srba sa severa Kosova i Metohije stradala su trojica Srba - I. M, S.N. i B.M, a tragična vest je potresla ceo region. Vladimira Tomovića je duboko potresla ova tragedija.

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vladimir Tomović

On je samo nekoliko dana pre tragičnog incidenta posetio Kosovo i Metohiju i Pećku patrijaršiju. Na svom profilu na društvoj mreži Instagram podelio je poruku koju je ostavio u knjizi utisaka.

- 19. septembar 2023. Gospode Isuse Hriste, sačuvaj i podari zdravlja stradaloj bratiji pravoslavnoj. Vladimir Tomović.

Vladimir se potom oglasio povodom stravičnog incidenta.

- Kao da sam osetio. Obilizak svetinja sa kumovima. 19. septembar 2023. godine. Pećka patrijaršija. Slava im! - napisao je Tomović.

Republika

Foto: Instagram.com

Objava Vladimira Tomovića

Podsetimo, I. M. (50) je bio otac dvoje dece, a radio je kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica. Drugi nastradali je S.N. (31) iz Zvečana. Kako navode lokalni mediji i meštani, S.N. je bio pošten i dobar čovek, a juče je ranjen i podlegao je povredama od metka Kurtijevih specijalaca u napadu u Banjskoj. B.M. koji je takođe nastradao je pre nekoliko meseci postao otac, ali je, nažalost, podlegao povredama.

Srbin koji je učestvovao u incidentu kod Banjske i koji je je ranjen tokom sukoba sa Kosovskom policijom, operisan je u Prištini i u stabilno je stanju, potvrđeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra tzv. Kosova, javlja Koha, a prenosi Kosovo-online.com.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia

Banjska

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 26, 27. i 28. septembar proglašavaju se danima žalosti povodom pogibije naših sugrađana u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan, saopštila je danas Srpska lista.

U saopštenju se navodi da će u srpskim sredinama na teritoriji Kosova biti otkazani svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading