Ubistva, samoubistva, klanja, silovanja i udesi! RIJALITI PROKLETSTVA: Zla kob učesnika "Velikog brata", "Farme", "Parova" i "Zadruge"

Autor:

Zabava

26.06.2022

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je počelo od uklete kuće na Košutnjaku u kojoj su se snimali VB i "Operacija trijumf", a crni niz se nastavio i u ostalim formatima rijaliti šou programa

Ubistva, samoubistva, klanja, silovanja i udesi! RIJALITI PROKLETSTVA: Zla kob učesnika "Velikog brata", "Farme", "Parova" i "Zadruge"

Foto: Estock/Shutterstock

Ksenija Pajčin, Gru i Jelena Karleuša

Od prvog rijaliti-formata koji je startovao na našim prostorima postoji verovanje da je kuća u kojoj je sniman "Veliki brat" ukleta jer su njegovi učesnici doživljavali velike lične i porodične tragedije.

Međutim, zla kob nije zaobišla ni ostale rijalitije koji su usledili na nacionalnim televizijama, kao što su "Farma", "Parovi", "Zadruga" i drugi, pa se crni niz tragedija nastavio i među takmičarima ovih rijaliti-programa.

Mnogi su uviđali da su pojedini takmičari nakon učešća u rijalitijima upadali u takva psihička stanja koja su prouzrokovala da dignu ruku na sebe ili na nekog iz najbližeg okruženja, dok su neki imali nesreće koje su im se, kao po difoltu, dešavale posle učešća u šou-programima.

Troje učesnika "Velikog brata" poginulo u stavičnoj nesreći

Jedna od najvećih tragedija dogodila se pre 14 godina, kada je poginulo troje učesnika "Velikog brata" Zorica Lazić (24), Elmir Kuduzović (26) i Stefan Zečević Zeka (24), koji su ranije napustili rijaliti. Stravična saobraćajna nesreća 29. decembra 2007, u kojoj su nastradala tri mlada života na putu Obrenovac-Šabac, kod mesta Ušće, potresla je ceo region s obzirom na to da su bivši učesnici "Velikog brata" u tom trenutku bili megapopularni na prostoru cele bivše Jugoslavije.

Republika

Foto: Printscreen

Elmir Kuduzović, Zorica Lazić i Stefan Zečević

Do tragedije je došlo kada su Zorica, Elmir i Zeka, zajedno sa cimerima Jelenom Žeželj, Tanjom Obradović i njenom sestrom Ivanom, koje su bile u drugom automobilu, krenuli u Loznicu na žurku, gde je trebalo da budu specijalni gosti. Doživeli su saobraćajnu nesreću kad je automobil u kojem su se vozili pri brzini od 150 kilometra na sat neobjašnjivo promašio most preko reke Vukodraž, sleteo s puta i odleteo u reku. Vozilo je izletelo iz krivine, letelo dvadesetak metara i, prevrnuvši se na krov, završilo u ledenoj reci, gde su sve troje ostali na mestu mrtvi. Policija i vatrogasci su više od dva sata vadili tela stradalih iz reke. Zbog njihove tragične smrti emitovanje te sezone "Velikog brata" je prekinuto.

Zaklao majku, pa pretio i babi

Učesnik pilot-emisije "Velikog brata" Antal Skendžić zaklao je majku Rozaliju Greguš Skendžić u porodičnoj kući u Banatskom Višnjićevu kod Žitišta u novembru 2007, nakon čega su se priče o ukletoj kući i zahuktale. Tome su doprinosila sva ubistva, samoubistva i ostale nesreće koje su nastavile da se nižu u svim rijalitijima do danas. Kad je odležao ubistvo majke, za koje je dobio 10 godina, i izašao iz zatvora, Skendžić je pretio i babi da će odrobijati i nju ukoliko mu ne prepiše kuću.

Filip posle rijalitija ubio Kseniju, pa sebe

Nezapamćena tragedija dogodila se kada je Filip Kapisoda nakon učešća u "VIP Velikom bratu" ubio Kseniju Pajčin, pa sebe. To je u javnosti izazvalo jezu zbog toga što je to bila još jedna u nizu stravičnih smrti koju su povezivali s ukletom kućom na Košutnjaku. Iako je dva meseca pre zločina koji je napravio Kapisoda par imao saobraćajnu nesreću, za koju mnogi tvrde da je takođe bio njegov pokušaj da ih oboje usmrti, kada je izazvao udes u selu Lisović, na putu do Ksenijine vikendice, 16. mart 2010. bio je koban za njih dvoje. Filip je tada u Ksenijinom stanu oduzeo prvo njoj život, pa okončao i svoj.

Republika

Foto: Youtube

Filip Kapisoda ubio Kseniju Pajčin, pa sebe

Bori Drljači umrla žena od raka, Marini stradao sin, Miliću ćerka

Nesrećni niz nije zaobišao i neke od velikih estradnih zvezda, kao što su Bora Drljača, Milić Vukašinović, te čuvena hitmejkerka Marina Tucaković, koji su doživeli porodične tragedije za vreme ili nakon učešća u rijalitiju. Još tokom emitovanja prve i jedine sezone "Operacije trijumf", snimane u istoj kući gde se odvijao i "Veliki brat", dogodile su se čak tri smrti. Prvo su takmičari Danijel Pavlović i Đorđe Gogov ostali bez deda, da bi mesec dana kasnije članici žirija Marini Tucaković iznenada preminuo sin Miloš Radulović, sa samo 24 godine, zbog čega je ona i napustila projekat.

Odmah po izlasku iz "VIP Velikog brata 4" 2010. Bora Drljača saznao je da njegova supruga Rada boluje od kancera dojke, koja je preminula u decembru 2018. Ona navodno nije htela da prihvati konvencionalno lečenje, operaciju i terapije, već je pokušala da se leči alternativnim metodama, ali, nažalost, nije uspela da pobedi opaku bolest. Milić Vukašinović, koji je učestvovao u dve sezone "Velikog brata", izgubio je ćerku Maju Avdibegović, koja se godinama borila sa zavisnošću od narkotika, o čemu je on i javno govorio. Navodno je izvršila samoubistvo u sarajevskom naselju Jezero, a obdukcija je pokazala da se ugušila nakon što je uzela veću dozu lekova.

Republika

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Gru

I Gru boravio u ukletoj kući

Popularni reper Dalibor Andonov Gru, koji je poginuo u septembru 2019, vozeći kajt na Dunavu, učestvovao je takođe u "VIP Velikom bratu" 2009, a tamo je proveo 29 dana i osvojio drugo mesto. Kasnije je odbijao učešće u ovakvim šou-programima, ali mnogi njegovu tragičnu smrt povezuju sa zlokobnim nizom tragedija nekadašnjih učesnika raznih rijalitija.

Karleušina majka posle "Parova" otkrila rak pluća

Majka Jelene Karleuše, radio-voditeljka Divna Karleuša, bila je učesnica četvrte sezone "VIP Velikog brata" 2010. Posle toga je bila i u rijalitiju "Parovi", koji je napustila zbog lošeg zdravstvenog stanja. Nakon svih analiza koje je obavila te 2016. Divna je otkrila da boluje od kancera pluća i odmah započela lečenje. Preminula je u martu 2019, nakon tri godine borbe s teškom bolešću.

Republika

Foto: Instagram.com

Jelena Karleuša sa majkom Divnom

Milica Majstorović htela da se ubije, pobednik "Operacije trijumf" imao udes, pa mu umrla majka

Dvadesetogodišnja učesnica "Operacije trijumf", koja je snimana u kući "Velikog brata", Milica Majstorović pokušala je da oduzme sebi život. U to vreme se spekulisalo da je htela da se ubije jer nije mogla da se izbori s popularnošću, ali i zbog nesrećne ljubavi i depresije, koja ju je usled svega toga pratila. Njen cimer i pobednik pomenutog šoua Adnan Babajić imao je saobraćajnu nesreću, a dva dana pred zakazanu svadbu preminula mu je majka.

Matoroj "Parovi" doneli nesreću

Aktuelnoj zadrugarki Jovani Tomić Matoroj svojevremeno učešće u "Parovima" donelo je nesreću. Naime, ona je napustila luksuznu vilu u Zemunu zbog smrti dvoipomesečnog bratanca Dušana, kog nije dočekala da vidi jer je bila u rijalitiju kad se beba rodila.

Republika

Foto: Ognjen Bogdanović

Matora

Učesnik "Zadruge" optužen za silovanje

Jedan od učesnika "Zadruge" imitator Dejan Tasić Tasa, koji se oprobao i u takmičenjima Audicija i Ja imam talenat, optužen je za pokušaj silovanja bivše devojke. On je, navodno, u oktobru 2014. zajedno sa drugom pokušao da siluje 10 godina mlađu devojku u stanu u kom je živeo. Nesrećna devojka je posle užasnog događaja, navodno, provela 20 dana u bolnici, a ceo slučaj je završio na sudu.

Farmeri ostali bez članova porodice, jedan umro pre ulaska na "Farmu"

Za rijaliti "Farma" vezuje se niz tragedija. Pevač Nenad Savanović Neđo, koji je trebalo da bude jedan od učesnika 2015, iznenada je preminuo dan pred ulazak u rijaliti. Pevačici Eli preminuo je suprug nakon što ju je odvezao u karantin, odakle je ona trebalo da uđe na imanje u Lisoviću. Sani Trik FX je doživeo dve tragedije tokom učešća na "Farmi". Prvo mu je preminula tetka, a tri nedelje nakon toga mu je umro i brat. Nekadašnja učesnica "Farme" Jelena Milošević Balerina takođe je ostala bez brata.

Crni niz i u "Zadruzi 5"

Prokletstvo očito nije zaobišao ni "Zadrugu 5" jer se tokom nje dogodilo nekoliko smrti zbog kojih se i ona smatra ukletom.

Na početku sezone, 6. oktobra 2021, otac sada već bivše zadrugarke Olge Margitić izvršio je samoubistvo tako što se ubio nožem. Posle ove tragedije Splićanin Ante Baždarić napustio je rijaliti 5. novembra 2021. zbog bolesti njegove majke, koja je dva dana kasnije i preminula. Milica Veselinović 31. decembra 2021. saznala je od majke da joj je preminuo deda Pera. Porodica joj je kasnije saopštila da je on preminuo nekoliko dana nakon što je "Zadruga 5" počela, ali oni nisu želeli da je potresaju tom informacijom. Zatim je zadrugar Dino Dizdarević 14. aprila 2022. hitno napustio "Zadrugu" zbog narušenog zdravlja njegovog oca, koji je, nažalost, potom i preminuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading