Ministar-lopov ulazi u "Zadrugu"

Zadruga

21.08.2017

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako Srpski telegraf saznaje, jedan od učesnika novog rijalitija televizije Pink "Zadruga" biće i bivši ministar kulture u Vladi Republike Srbije i potpredsednik Vlade Željko Simić, koji je 2001. godine hapšen zbog teških krađa u stanu poznatog beogradskog antikvara Viktora Ristovića poznatijeg kao Miša Grof, iako tada policija nije želela da otkrije identitet oštećenog predstavljajući ga kao Simićevog poznanika.

RepublikaFoto: facebook.com/ŽeljkoSimić
Željko Simić

- Željko Simić je u periodu između 25. avgusta i 7. septembra te godine počinio nekoliko teških krađa u stanu svog poznanika Miše Grofa, što je zabeleženo kamerama. Na snimcima se vidi kako bivši ministar sa gomile na kojoj je bilo 1.700 maraka uzima prvo 100, pa još dva puta po 200 maraka, stavljajući ih u džep, a sve to dok je bio sam u sobi. Na snimku se videlo i kako oštećeni prethodno nudi Simića pićem jer mu je rođendan i napušta prostoriju - podseća naš izvor upućen u aferu krađe bivšeg ministra Simića.

Grof mu podvalio kamere

Prema tadašnjim izjavama majora Ljubiše Mavrića, zamenika načelnika odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata SUP Beograd, Grof je primetio da mu nestaju stvari, posumnjao je da ga potkrada neko od prijatelja i instalirao kameru koja je Simića uhvatila na delu.

Foto: youtube.com/printscreen
Simić u krađi

- Policija je pretresom Simićevog stana našla zlatni sat roleks, dva para zlatnih naočara deral denta i kartije, dva korišćena parfema hermes, kutiju vitamina kalifornija selenijum, a u prijavi oštećenog stajalo je i da iz stana nedostaju zlatna tabakera i srebrni svećnjak iz 19. veka, a procena je da je vrednost stvari koje je ukrao Simić oko 2.100.000 dinara. Pare koje je ukrao iz poznanikovog stana Simić je potrošio - kaže naš sagovornik. 

Suočen sa snimcima krađe

Suočen sa video-snimkom načinjenim skrivenom kamerom u kući svog prijatelja Ristovića, Simić, inače doktor pravnih nauka i visoko kotirani intelektualac bivšeg režima, priznao je pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu da je uzeo devize i dragocenosti u trenutku kad ga je domaćin ostavio samog u kući. Još kad je policija u Simićevom stanu otkrila ukradene stvari, istražni sudija nije imao kud do da okrivljenom odredi pritvor, navodili su tada mediji.

Međutim, njegov tadašnji advokat Borivoje Pajović obratio se javnosti sledećim objašnjenjem:

- Simić je predmete dobijao uvek kada je bio sam kod Ristovića, te je van pameti pomisao da vlasnik ne bi odmah primetio da mu nedostaju dragocenosti. Taj novac je javnosti prikazan na neprihvatljiv način s namerom da se Simić pre sudskog postupka, bez mogućnosti odbrane, prikaže kao lopov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading