"SAMO JEDNOM SAM RADILA S NJIM": Važio je za "teškog" čoveka, a sada je Gorica Popović OTKRILA ISTINU o Čkalji!

Autor:

Zabava

01.04.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednja Čkaljina uloga bila je u "Boljem životu" krajem osamdesetih, kada se povukao iz javnog života. Poslednje kadrove s njim snimila je Gorica Popović.

"SAMO JEDNOM SAM RADILA S NJIM": Važio je za "teškog" čoveka, a sada je Gorica Popović OTKRILA ISTINU o Čkalji!

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Miodrag Petrović Čkalja, jedan od najvećih srpskih glumaca, rođen je pre tačno 100 godina. Dan šale njegov je rođendan, a karijeru je upravo izgradio u komedijama koje su ga svrstale među najbolje jugoslovenske komičare svih vremena. 

Ipak, o njemu kruže priče da je bio "težak" čovek, a kakav je zapravo bio Čkalja najbolje znaju njegove kolege koje su imale priliku da ga upoznaju i sarađuju s njim. 

Jedna od njih je i glumica Gorica Popović, koja je sa Čkaljom sarađivala u "Boljem životu". Bila je to njegova poslednja uloga na televiziji nakon čega se, krajem osamdesetih godina prošlog veka, povukao iz javnosti.

Republika

Foto: printscreen

 

- Jedini moj kontakt s njim je bio kad smo radili "Bolji život". Nosim najlepše uspomene s tog snimanja. On nije bio vedar, već smiren, zatvoren čovek i strog. Za mene lično je bio veliki dramski glumac, a ne samo komičar. Gledala sam ga u raznim filmovima, ali i u pozorištu - prisetila se Gorica Popović, prenosi Kurir.

Nešto slično o sebi govorio je i sam glumac.

- Komičar mora da bude ozbiljan, da iz njegove ozbiljnosti proizlazi smešno. On ne sme da se smeje svom humoru, jer onda publici nije smešno - izjavio je Čkalja jednom prilikom.

Povodom obeležavanja veka od rođenja slavnog glumca u Jugoslovenskoj kinoteci do septembra biće otvorena izložba njemu posvećena, dok se od danas do 3. aprila u RTS klubu u zgradi Radio Beograda organizuju Dani Čkalje, kada će o njemu govoriti oni koji su ga najbolje poznavali.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading