NAJVEĆA MANDINA ŽELJA BIĆE OSTVARENA: Najavljena rekostrukcija pozorišta "Boško Buha", POZNAT TAČAN DATUM!

Autor:

Zabava

22.03.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Mandić Manda svojevremeno je bio upravnik ovog teatra.

NAJVEĆA MANDINA ŽELJA BIĆE OSTVARENA: Najavljena rekostrukcija pozorišta "Boško Buha", POZNAT TAČAN DATUM!

Foto: ATA Images

Legendarni glumac Milorad Mandić Manda, koji je tokom karijere ostvario brojne uloge u pozorištu "Boško Buha" čiji je bio i upravnik, maštao je o rekonstrukciji ovog teatra. Ta njegova želja konačno će biti ispunjena budući da je sadašnja upravnica ovog teatra Maša Mihailović potvrdila da će radovi na obnovi pozorišta početi 15. aprila.

- Imali smo sastanak sa Sekretarijatom za investicije i izvođače, i planiran je početak radova 15. aprila, koji će trajati 500 kalendarskih dana, što je okvirno godinu i po dana - istakla je Maša Mihailović na konferenciji za medije povodom premijere predstave "Oliver Tvist".

Nezaboravni Manda preminuo je 15. juna 2016, u 55. godini, tokom izvođenja predstave "Petar Pan" u okviru pozorišta "Boško Buha", koje je zbog rekonstrukcije bilo izmešteno na scenu teatra "Vuk Karadžić". Srce ga je izdalo dok je nosio odelo Kapetana Kuke, a u jednom trenutku pao je na sceni i prvi su mu pritrčali glumci iz predstave, Dušan Matejić i Mandina bliska prijateljica Sloboda Mićalović. Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. 

Republika

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

 

Uz najavu rekonstrukcije pozorišta najavljena je i premijerna obnova komada za decu "Oliver Tvist" u režiji Milana Karadžića prema istoimenom romanu Čarlsa Dikensa, koja će biti odigrana 26. marta u UK "Vuk Karadžić", a posebno izvođenje za najmlađe održaće se 30. marta.

Priča o dogodovštinama Olivera Tvista, koji je rođen u disciplinskom domu, a kasnije prodat kao šegrt jednom preduzetniku, važi za klasik dečje književnosti. Nakon što je pobegao, Oliver je otputovao u London, gde je upoznao Džeka Dokinsa, člana bande maloletnih džeparoša koje predvodi stariji prevejani kriminalac Fejgin, nakon čega se upušta u neverovatne avanture.

Naslovnog junaka će u alternacijama igrati Aleksa Mikić, Veljko Vujović i Đurađ Milovanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading