NAJVEĆI SKANDALI I EMOTIVNI MOMENTI SA DODELE OSKARA: Trenuci koji su ušli u ISTORIJU (VIDEO)

Autor:

Zabava

10.03.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezaboravni trenuci u istoriji Oskara

NAJVEĆI SKANDALI I EMOTIVNI MOMENTI SA DODELE OSKARA:  Trenuci koji su ušli u ISTORIJU (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen


Istorija Oskara počela je davne 1929. godine u vrlo skromnim uslovima, kada Holivud još uvek nije bio ono što je danas. Tokom 96 godina mnogo toga se promenilo pa i sam Holivud kao i ceremonija dodela Oskara. Ipak, postoji nekoliko nezaboravnih trenutaka koji su obeležili istoriju ove prestižne nagrade.

Emil Janings: Prvi dobitnik Oskara

Švajcarsko-nemački glumac Emil Janings je ušao u istoriju kao prvi dobitnik statue za najboljeg glumca za svoju ulogu u filmu "The Last Command". Međutim, nakon 1933. i dolaska nacista na vlast, Janings ostaje u Nemačkoj i postaje Državni umetnik, igrajući u nekoliko propagandnih filmova u službi režima. Njegova sudbina je bila neobična, a anegdota o tome kako je uplašeni Janings prekinuo snimanje svog poslednjeg filma i pohrlio u susret Amerikancima sa Oskarom u rukama ostaje upamćena kao jedan od najzanimljivijih momenata u istoriji Oskara.


Hati Makdanijel: Sudbina prve afroameričke dobitnice Oskara

Hati Makdanijel, prva afroamerička dobitnica Oskara, imala je težak put u filmskoj industriji. Kritikovana je zbog svojih uloga, a njen skroman izlazak na scenu i kratki govor na dodeli Oskara iz 1940. godine i danas izazivaju emocije. Njena uloga u filmu "Prohujalo s vihorom" ostaje jedna od najboljih u istoriji, a njeno prisustvo na dodeli Oskara je bilo simbolično za tretman afroameričkih glumaca u filmskoj industriji.

Marlon Brando: Bojkot dodele Oskara

Marlon Brando je za svoju ulogu u "Kumu" bio favorit za osvajanje Oskara, ali je noć uoči dodele nagrada objavio da će bojkotovati ceremoniju i poslati Indijanku da objasni njegove razloge. Ovaj nekonvencionalni potez i njegov govor preko predstavnice Apache plemena ostali su upamćeni kao jedan od najemotivnijih trenutaka dodele Oskara.

Čarli Čaplin: Kontroverze i egzil

Čarli Čaplin je bio kontroverzna ličnost čija su dela izazivala različite reakcije. Nakon premijere filma "Limelight" i zabrane ulaska u SAD, Čaplin se našao u samonametnutom egzilu. Ipak, njegov povratak na dodelu Oskara prekinuo je ovaj period, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji Oskara.

Fej Danavej i Voren Biti: Najveća blamaža u istoriji Oskara

Na 89. dodeli Oskara, umesto koverte sa imenom pobednika za najbolji film, nesretnim prezenterima Fej Danavej i Vorenu Bitiju data je koverta prethodne kategorije, što je rezultiralo najvećom blamažom u istoriji Oskara. Ovaj trenutak je izazvao kontroverze i ostao upamćen kao jedan od najbednijih poteza na dodeli Oskara.

Poljubac na sceni (2003)

Bila je 2003. godina Ejdrijen Brodi je prozvan kao pobednik u kategoriji najboljeg glavnog glumca za ulogu u "Pijanisti", adrenalin je razumljivo udario, svest je otišla dođavola, a na sceni je čekala jedna od najlepših žena na svetu Hale Beri.

Šamarčina (2022)

- Pa to je…najveća noć u TV istoriji  - kaže sveže ošamareni Kris Rok pokušavajući se sabrati i nastaviti nakon što je dobio šamarčinu od kolege Vila Smita.

Jedan bedan potez, namešten ili ne ostaće upamćen u istoriji Oskara.

Ovi nezaboravni trenuci su samo deo bogate istorije Oskara, ceremonije koja je kroz decenije evoluirala i ostala jedno od najvažnijih događaja u filmskoj industriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading