PROPALA KAO ŽETON U POLITICI, PA PREŠLA NA EVROVIZIJU! Milica Zavetnica se žestoko IZBLAMIRALA: Svi bruje o njenoj sramoti (VIDEO)

Autor:

Zabava

21.02.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog sramotnog vređanja učesnika "Evrovizije", Milica Zavetnica se našla na meti osuda!

PROPALA KAO ŽETON U POLITICI, PA PREŠLA NA EVROVIZIJU! Milica Zavetnica se žestoko IZBLAMIRALA: Svi bruje o njenoj sramoti (VIDEO)

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/Photo/Frank Augstei

Milica Đurđević Stamenkovski, političarka koja je doživela neuspeh na izborima u Srbiji protekle godine kada je kao deo koalicije "Zavetnici - Dveri" osvojila manje od 3 odsto glasova naroda i nije prošla cenzus, sada se okrenula komentarisanju "laganijih" tema, poput "Evrovizije". Na nedavnom gostovanju u jutarnjem programu TV Pink, ona je iznela kontroverzne komentare o učesnicima prestižnog muzičkog takmičenja, izazivajući zgrožene reakcije korisnika društvenih mreža. 

Naime, Milica Zavetnica je, kako šaljivo navode po internetu, postala "stručnjak za Evroviziju", kada je kod voditeljke Jovane Jeremić izjavila da Srbija "ne treba da se priklanja evropskim stereotipima" i ironično naglasila da "mi ne šaljemo bradate žene", aludirajući na austrijsku transrodnu pobednicu Končitu Vurst iz 2014. godine.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Končita Vurst je predstavljala Austriju 2014. godine i pobedila

Međutim, kako se tu nije zaustavila, Đurđević Stamenkovski je nastavila sa ismevanjem učesnika pomenutoj takmičenja, navodeći da "mi ni ne znamo kog su pola pobednici Evrovizije", što je izazvalo kontroverze i osudu javnosti. Njene izjave su se činile kao uvreda kako prema LGBT zajednici, tako i prema svim ostalim učesnicima "Evrovizije" ostalih manjinskih grupa.

@milicazavetnica Пуним срцем навијам за њу!🇷🇸 @BRESKVICA #breskvica #gnezdoorlovo #evrovizija ♬ original sound - Милица Ђурђевић

Zavetnica je takođe istakla da je "Srbija najbolje prolazila kada je slala svoje etno prepoznatljive pesme", što se iz nekoliko primera može zaključiti kao netačna činjenica. "Nova deca", grupe Balkanika, koja je imala "etno motiv", a predstavljala Srbiju na "Evroviziji" 2018. godine u Lisabonu, završila je na 19. mestu u finalu takmičenja. Pesma "Ovo je Balkan", Milana Stankovića, takođe sa "etno motivima, završila je na trinaestom mestu u finalu. Jelena Tomašević je nastupala sa pesmom "Oro" i završila na šestom mestu u finalu na takmičenju u Beogradu.

Pesme koje nisu imale etno motive, kao što je "Molitva", pesma Marije Šerifović, pobedila je na takmičenju 2007. godine. Konstrakta, sa pesmom "In Corpore Sano", takođe bez motiva koji Milica navodi i sa stihovima na latinskom, plasirala se na petom mestu u finalu "Evrovizije" 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Vlada

21.02.2024 13:07

Na žalost, činjenica je Eurosong je sve više LGBT parada...

Ana

21.02.2024 14:25

Ovoga puta Milica je u pravu.

Milovan

21.02.2024 16:04

Evrovizija nije bitna pesma već da si homoseksalac sprdnja