DUGO SKRIVANA TAJNA FILMA "LEPA SELA, LEPO GORE": Evo kome su bile namenjene KLJUČNE ULOGE!

Autor:

Zabava

18.01.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Petrović Pele otkrio istinu o tome kako je dobio ulogu Laze u kultnom ostvarenju Srđana Dragojevića.

DUGO SKRIVANA TAJNA FILMA "LEPA SELA, LEPO GORE": Evo kome su bile namenjene KLJUČNE ULOGE!

Foto: ATA Images

Slavni glumac Dragan Petrović Pele, koji je kao profesor na Fakultetu dramskih umetnosti iznedrio mnoga uspešna glumačka imena, posle više od 30 godina od snimanja kultnog filma "Lepa sela lepo gore" otkrio je nepoznate detalje sa snimanja ostvarenja Srđana Dragojevića.

Pele je u filmu „Lepa sela, lepo gore“, u kojem je napravio jednu od najznačajnijih uloga u karijeri, posebno poznat po replici: „Ladno, ali standard“.


To je jedan od najznačajnih filmova koji je snimljen u SRJ. Bilo je ratno vreme i posebni uslovi, odnosno neuslovi za tako jedan veliki projekat, ali je iz toga ispao po meni jedan dobar antiratni film – rekao  je Pele u emisiji "Prvi red" na televiziji K1 i dodao da nije imao vremena za razmišljanje, kao i da je za jedan dan prihvatio ulogu u ovom kultnom ostvarenju.
Republika

Foto: youtube.com/printskrin

Pele i Manda u filmu "Lepa sela lepo gore"

Mene su zbrzali da prihvatim tu ulogu. Nisu mi dali vremena za razmislim. Danas mi je ponuđeno, rečeno i za dva dana sam ja već bio na terenu - dodao je Pele. 


Kako se spekulisalo uloga Laze, koju je tumačio legendarni glumac, navodno je bila ponuđena Bodi Ninkoviću:

Ne znam, nikada nisam saznao, zaista. Pričalo se da, Boda Ninković koji je moj prijatelj, kum i klasić, kao i Srđan Todorović, su trebali da odigraju te dve uloge, koje smo igrali Manda i ja. Ko je šta trebalo da igra, to ne znam – priča Pele i otkriva da su bili veoma teški uslovi za snimanje filma.

Složeni uslovi su bili. Snimalo se u tunelu u Prijepolju, ali dobar deo filma je sniman u Višegradu i okolini, koje je bilo ratno područje. Trebalo je u to vreme, pričamo o 1995.  godini, preći granicu sa svom opremom i pirotehnikom za snimanje - kaže glumac i otkriva da nisu osećali strah, ali da pamti jednu zanimljivu scenu. 

Mandi se pokvario mitraljez “šarac”. Oružar nije imao deo da ga zameni, ali zato je došao noćni čuvar, koji je tu preko noći i čuva set, da nas pita šta nam se pokvarilo. Mi mu pokažemo, a on kaže: “Imam ja kod kuće, doneću da zamenimo”. Mi smo se pogledali i pomislili za šta njemu služi taj mitraljez, sigurno ne za lov - dodao je Pele i otkrio da su statisti u filmu bili pravi vojnici.

Replika: “Kako je u Švedskoj?”, “Ladno, ali standard” je deo njegove umetničke slobode kojom je pomogao scenaristi, da unese malo života u ulogu.


BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading