"Rođena da U PAKLU GORIM...": Ove pesme su OBELEŽILE domaće TV serije i postale HITOVI!

Autor:

Zabava

05.01.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim uzbudljive priče, dobrog zapleta i atraktivnih glumaca popularnost nekog televizijskog projekta doprinosi i muzika sa uvodne špice. Mnoge pesme koje čujemo u domaćim serijama uveliko su se preselile u klubove i kafane.

"Rođena da U PAKLU GORIM...": Ove pesme su OBELEŽILE domaće TV serije i postale HITOVI!

Foto: RA production/youtube.com

"Ja hoću život, bolji život..." stihovi su koje generacije gledalaca u Srbiji i danas uglas pevaju. Za potrebe kultne istoimene TV serije Dado Topić snimio je pesmu koja je obeležila jedno vreme i svakim repriznim emitovanjem budila nostalgiju u ljudima. 

Ipak, muzika u novim domaćim serijama uspela je da jednako probudi emocije kod gledalaca i stane rame uz rame sa hitovima poput "Srce porodično" iz serije "Porodično blago", "A sad adio" iz "Vrućeg vetra", "Zaboravljeni" iz istoimene serije Darka Bajića...

"Boginja", koju je Aleksandra Kovač komponovala i otpevala za potrebe serije "Pevačica", napravila je pravi "bum". 

"Biću boginja, tvoja sluškinja

Biću sve što nikada druge nisu smele

Omađijana tvojim činima

Kao pesma ljubavna

Umreću za tebe"

Republika

Foto: Printscreen Youtube/RA Production

 

Ovi stihovi uspeli su da dopru do publike i pesma je doživela veliki uspeh, pa broji više od 3 miliona pregleda na Jutjubu. Aleksandra Kovač je otkrila za Republiku kako je nastala ova numera:

„Boginju" sam napisala na tekst koji smo moja sestra Anja i ja kreirale jednog letnjeg prepodneva, uz puno dobre energije i entuzijazma, za seriju „Pevačica". S obzirom na to da je nismo reklamirali, niti promovisali, već smo ostavili publici da je sama pronađe, ostali smo bez teksta kada je pesma preko noći postala regionalni hit, najviše jer govori o svemu što je žena spremna da uradi zbog ljubavi - izjavila je svojevremeno kompozitorka.

Drugu sezonu ove serije obeležila je njena pesma "Muko moja", koja je za 13 dana pregledana 69.000 puta.

"Rođena, da u paklu gorim,

Neka sam, al' sam tvoja,

Prokleta, nek me đavo nosi,

Doveka, muko moja,

Hej, kad svi te ostave,

Dođi do mene"

Republika

Foto: youtube.com/Južni vetar

 

Veliki uspeh ostvarila je pesma "Ponoć" iz filma i serije "Toma", koja je prizuvkom starih vremena očarala i mlađe generacije. Pesma je zvanično objavljena na Jutjubu 13. septembra 2021. tačno u ponoć i za samo dve nedelje sakupila je blizu 3 miliona pregleda. 

"Pazi se" i "Džanum" definitivno su obeležile "Južni vetar", a ove numere rado se slušaju i kad se epizoda završi. "Pazi se" iz 2020. preslušana je na Jutjubu 17 miliona puta, dok emotivna "Džanum" broji 66 miliona pregleda, čime je premašila čak i "Ponoć" bez koje nijedno veče u kafani ne može da prođe!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading