AKO STE VOLELI URKETA U FILMU "POSLEDNJI KRUG U MONCI" OVO JE VEST ZA VAS! Snima se "Prvi krug u Beogradu", prikvel legendarnog filma!

Autor:

Zabava

29.11.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavno pitanje je ko će zameniti legendarnog Gagu Nikolića?

AKO STE VOLELI URKETA U FILMU "POSLEDNJI KRUG U MONCI" OVO JE VEST ZA VAS! Snima se "Prvi krug u Beogradu", prikvel legendarnog filma!

Foto: printskrin

  Uzbudljiva vest kruži filmskim krugovima širom Srbije, jer se sprema snimanje prequela legendarnog filma "Poslednji Krug u Monci." U pitanju je dugometražni igrani film reditelja i scenariste Nebojše Radosavljevića sa koscenaristima Pecom Popovićem i Božom Koprivicom pod nazivom "Prvi krug u Beogradu".

Fokus će, naravno, biti na liku Urketa, čije je nezaboravno tumačenje ostavilo dubok pečat na srpsku filmsku scenu. Nekada ga je uveličavao Dragan Nikolić, a sada se cela zemlja pita ko će biti dostojan naslednik ovog legendarnog lika.

Kasting za sve uloge je počeo, a kako Republika saznaje, još uvek nisu dodeljene glavne uloge Urketa i njegovih "ortaka":

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Centar Film (@centarfilm)

 

Povratak u 70e i 80e: Beograd kao Kulisa

Film će nas vratiti u Beograd tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, pružajući nam uvid u atmosferu tog vremena, kulturne promene i društvene događaje koji su oblikovali grad.

Beograd će postati živopisan ambijent, svingujući se pod ritmovima tadašnjih hitova, a publika će imati priliku da zaviri u tajanstveni svet Urketa pre nego što postane ikona srpskog filma.

 

Uloga Urketa: Ko će biti naslednik Dragana Nikolića?

 

Pitanje koje intrigira mnoge je ko će preuzeti ikoničku ulogu Urketa.

Dragan Nikolić ostavio je neizbrisiv trag svojim interpretacijama, a izbor naslednika bio je predmet mnogih rasprava.

Neki od najpoznatijih imena u srpskoj glumačkoj sceni već su povezani sa ovim projektom, ali tajna oko glavne uloge još uvek ostaje neprobojna i kasting je još uvek u toku...

 

Priča o Urketu: Mračna prošlost legende

 

Prequel će rasvetliti mračnu prošlost Urketa, prikazujući njegov život pre nego što postane centralni lik u "Poslednjem Krugu u Monci." Gledaoci će biti svedoci njegovih izazova, tragedija i životnih prekretnica koje su ga oblikovale. Ovaj film obećava emotivnu i duboko ljudsku priču koja seže iza legendarne figure.

Foto: printskrin

 

 

Uspeh originalnog filma: Kultni status "Poslednjeg Kruga u Monci"

"Poslednji krug u Monci" je jugoslovenski film iz 1989. godine. Režirao ga je Aleksandar Bošković, a scenario je napisao Dušan Prelević. Film je priča o autsajderu koji je osam godina proveo u zatvoru zbog pljačke. Večiti pobunjenik, nezadovoljan sistemom i ljudima koji ga okružuju, želi da uspostavi put sopstvene pravde. Kao član beogradske mafije, posle još jedne neuspešne pljačke, zbog izdaje, ponovo je u zatvoru. Uspevši da pobegne, prinuđen je da napusti zemlju i jedine dve osobe koje ga vole, devojku i majku. Odlazi u Italiju i nakon uspešne osvete postaje šef jugoslovenskih mafijaša u celoj Italiji. Najzad je našao svoj put pravde, slave i bogatstva, ali ne i ljubavi. To je jedino što ga čeka u Beogradu. Upravo je završio veliki posao sa drugom za trke u Monci. Međutim, on neće moći da vidi poslednji krug u Monci.

"Poslednji Krug u Monci" postao je kultni film i jedan od najcenjenijih ostvarenja u istoriji srpskog filma. Prva projekcija filma 1989. godine izazvala je oduševljenje publike, a vremenom je stekao kultni status zbog svoje izuzetne radnje, autentičnog prikaza beogradskog podzemlja i nezaboravnih likova.

 

Radnja: Mračna Saga Otpočinje

 

Radnja prequela vodi nas korak dalje unazad, pre nego što su se kockice poslednjeg kruga poklopile. Urke, tada još uvek oblikovan sudbinom, upuštaće se u izazove i intrige koje će definisati njegovu sudbinu.

Tokom filmskog putovanja, publika će se susretati sa poznatim mestima i likovima, dodajući dubinu i kontekst originalnom filmu.

 

Originalni likovi se vraćaju: Dragan Nikolić na specijalan način

 

Uz novu priču o Urketu, u filmu će se pojaviti i originalni likovi, a Dragana Nikolića ćemo videti na poseban način. Producenti su odlučili uključiti ranije neviđene snimke i materijale, čime će odati počast velikanu srpskog glumišta na filmskom platnu.

 

Beogradska nostalgija: Vizuelna i zvučna kulisa

 

Režiser filma najavljuje da će poseban naglasak biti stavljen na autentičnost Beograda iz sedamdesetih i osamdesetih. Lokacije će biti odabrane pažljivo kako bi dočarale duh tog vremena, a muzički repertoar će biti sastavljen od nezaboravnih hitova koji su obeležili beogradsku scenu.

 

Podrška Filmskog Centra Srbije: Uzlet "prequela"

 

"Prvi Krug u Beogradu" dobio je značajnu podršku Filmskog centra Srbije na konkursu za Sufinansiranje proizvodnje žanrovski određenih domaćih dugometražnih igranih filmova sa komercijalnim potencijalom. Ova podrška naglašava očekivanja da će film ostvariti visok komercijalni uspeh i doprineti razvoju srpske kinematografije.

Snimanje "Prvog Kruga u Beogradu" izazvalo je veliku uzbuđenost među filmofilima, a publika s nestrpljenjem očekuje otkrivanje tajni Urketove prošlosti. S premijerom najavljivanom za narednu godinu, ovo ostvarenje obećava da će nas još jednom uvući u fascinantan svet srpskog filma, pružajući nam novo i uzbudljivo iskustvo u bioskopu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading