ZAUVEK ĆE IH PRATITI OČEV GREH: Lauševa deca u senci zločina! Glumac 30 godina strahovao od KRVNE OSVETE!

Autor:

Zabava

18.11.2023

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sklonio ih je s ovih prostora da bi bili bezbedni. Sve troje naslednika Žarka Lauševića žive u Americi, a najstarija ćerka Asja promenila i prezime da bi sakrila identitet.

ZAUVEK ĆE IH PRATITI OČEV GREH: Lauševa deca u senci zločina! Glumac 30 godina strahovao od KRVNE OSVETE!

Foto: youtube/printscreen/Cmc Nadlanu

 

Legenda srpskog glumišta, Žarko Laušević, koji je preminuo 15. novembra nakon kratke borbe s karcinomom pluća, posle kobne noći 31. jula 1993, u kojoj je usmrtio dvojicu mladića, punih 30 godina proveo je u strahu od krvne osvete.

Naime, on se zbog tragičnog događaja koji mu je zauvek promenio život plašio za svoje troje dece, Asju i Dušana iz braka sa suprugom Majom i Janu iz braka s Anitom.


- Pored toga što sebi nije mogao da oprosti dvostruko ubistvo i što ga je progonila savest, Žarko je ceo život strahovao za svoju decu zbog krvne osvete. Ta ga bojazan nikada nije napuštala niti je jednog trenutka imao mira posle te tragedije. Život je proveo u agoniji, strepeo je podjednako zbog onog što se desilo i što nikako nije mogao da promeni, kao i zbog štete koju je naneo potomstvu. Ni njihov život više nije imao budućnost na ovim prostorima, pa ih je na vreme sklonio. Hvala bogu, svi su se snašli i u tuđini - priča za naš portal jedan stari Lauševićev prijatelj, koji je upućen u sva dešavanja i pre i posle teške nesreće koja mu se dogodila u Podgorici, pa dodaje:

Foto: ATA Images, printscreen

Žarko Laušević se iz bezbednosnih razlog nije pojavio ni na ćerkinom venčanju u Crnoj Gori


- Lauševi naslednici ne vole da se eksponiraju u medijima i privatan život drže podalje od očiju javnosti. Imaju svoja zanimanja, žive i rade u Americi, gde se osećaju kao da su tamo rođeni.


Ipak, Lauševićeva tragična situacija, najviše se, reklo bi se, odrazila na njegovu najstariju ćerku, koja se krije iza drugog prezimena. Ona ga čak nije zamenila ni prezimenom supruga Nikole Boškovića, već se i dalje predstavlja kao Asja Dabetić.


- Asja već godinama živi u Čikagu i nigde se ne predstavlja kao ćerka Žarka Lauševića niti koristi muževljevo prezime, već je izabrala Dabetić, koje je na njenim privatnim profilima i društvenim mrežama - otkrio je upućeni izvor za Republiku, te nastavio:


- Nakon dva ubistva i krvne osvete o kojoj se naširoko pisalo u domaćim medijima, pokušala je na ovaj način da se sakrije jer ne želi da razmišlja o bezbednosti. Otac joj se iz tog razloga nije ni pojavio na venčanju.

 

 

Podsećanja radi, Asja, najstarija ćerka Žarka Lauševića, bavi se fotografijom i udata je za crnogorskog muzičara Nikolu Boškovića, poznatijeg pod umetničkim imenom Groovasheen. Par se venčao 9. avgusta 2014. na brodu "Vodena kočija", koji je isplovio iz tivatske luke Pine. Tokom krstarenja Bokom, njih dvoje su izgovorili sudbonosno "da" u krugu porodice. Sin Dušan, takođe iz prvog braka, poslednji put u javnosti pojavio se s ocem kada je imao tri godine i to u filmu "Bolje od bekstva", u kom je, takođe, glumio sina Pitera. O njemu se posle toga malo zna, sem, da uprkos ovoj ulozi, nije krenuo očevim stopama, ali se bavi umetnošću, u međuvremenu je i doktorirao. On, kao i obe sestre, živi i radi na drugom kontinentu. Najmlađa ćerka Jana, iz drugog braka, s ocem se nije pojavljivala na događajima. Živi na ostrvu Ruzvelt u Njujorku, ali je navodno svakog leta dolazila u Srbiju, i u vreme kada je Žarko zbog dobro poznatih razloga živeo u Americi.


ŽARKO LAUŠEVIĆ DELIO ĆELIJU SA
NAJČUVENIJIM KRVNIM OSVETNIKOM

Republika

Foto: Printskrin/youtube

Nikola Kaluđerović je počinio ubistvo kako bi osvetio sina jedinca

Iako je krvna osveta pojam koji se najčešće vezuje za ruralne, nerazvijene sredine, Žarko je ovaj strah dodatno razvio u zatvorskoj ćeliji, koju je delio s najpoznatijim crnogorskim osvetnikom Nikolom Kaluđerovićem.

Naime, sudbina ovog oca, koji je s namerom počinio ubistvo da bi osvetio sina jedinca, prilikom osvete slučajno je pogodio još jednog nevinog mladića, koji je kasnije podlegao povredama, u zatvoru se ukrstila s čuvenim glumcem.
Laušević je njihovo druženje opisao i u svojoj knjizi "Godina prođe, dan nikad", čijem nazivu je i sam Nikola kumovao.


- To su moje reči! Jednom mi se požalio: "Moj Nikola, ovo vreme nikako ne ide, nikad godina da prođe.", a ja mu odgovorih: "Žaro, bogami, godina prođe, ali dan nikada!" - otkrio je u jednom intervjuu Kaluđerović, ispričavši kako ga je tešio zbog griže savesti koju je Laušević osećao:


- Žaro je strašno patio, ja sam bio uteha u njegovoj patnji. Govorio sam mu: "Desi se to, i ja sam ubio nevinog čoveka. Kad se jednom desi, kasno je za svaku priču."

 

 

Kapetan Dragan: Razvod s Majom 
je usledio da bi zaštitio porodicu!

Foto: TV Pink/printscreen

Dragan Vasiljković bio je dobar prijatelj Žarka Lauševića

Prerani odlazak vanvremenskog umetnika veoma je potresao i njegovog prijatelja Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, koji se prisetio zajedničkih uspomena. S obzirom na to da ga zna iz vremena s početka njegove karijere, on je istakao da je Žarko bio porodičan čovek, koji je veoma voleo prvu suprugu, s kojom je dobio dvoje dece, te da se od nje razveo baš zbog toga da bi zaštitio nju i decu.


- Drago mi je što ga nisam video u tom poslednjem stadijumu, pamtim ga iz drugog vremena, čitavu porodicu, volim da se sećam Žarka, Maje i Ajse iz tih srećnih vremena. Nikako ga ne smemo zapamtiti kao nekog ubicu, on je samo branio ono što mu je bilo najvažnije. Porodica mu je bila iznad svega, a razvod s Majom je usledio upravo zbog toga da bi zaštitio one koje najviše voli, želeo je da ih udalji od sebe - otkrio je Kapetan Dragan, te se dalje prisetio:


- Poznajem ga kao čoveka, kao i njegovu porodicu, Maju, Ajsu. Kada pomislim na njega, setim se momenta kada mi je rekao da će kupiti pištolj. Znam ga kao mirnog, staloženog čoveka, ali pretpostavljam da ga je većina ljudi zamišljala kao Miloša Obilića, ratnika, agresivnog, jakog. To nije bila istina, bio je mekan, izuzetno odan suprug i otac bez obzira na to što su sve žene Jugoslavije bile zaljubljene u njega. Nije bio ženskaroš. Nikada ga nisam čuo da ima poriv i želju da ulazi u takve afere. Maju je mnogo voleo. Kada se porađala, zatekao sam ga u kući kako farba, te sam mu pritekao u pomoć i pomogao mu da to odradimo kako treba. Tri noći smo se time bavili. Žarko je želeo da sredi stan da bi dočekao suprugu i bebu. To je bio veoma skroman, mali stan, ništa što bi se očekivalo od megazvezde. Nikada ga nisam video s debelim novčanikom, ali mogu da kažem da je bio preplašen. Ne za sebe, već u vezi s porodicom. Nakon predstave "Sveti Sava" se veoma bojao, te je želeo da kupi pištolj. Tokom tog vremena je bilo oružja na svakom koraku, svi su nosili dugo naoružanje, ta pojava nije bila toliko neobična. Tako nešto mu sigurno ne bi palo na pamet da je ovo vreme u pitanju. 

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading