DEVET GODINA BEZ NIKOLE SIMIĆA: Na današnji dan preminuo je LEGENDARNI GLUMAC!

Autor:

Zabava

09.11.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On nikad neće biti zaboravljen!

DEVET GODINA BEZ NIKOLE SIMIĆA: Na današnji dan preminuo je LEGENDARNI GLUMAC!

Foto: Wikipedia/Miloš Kodemo

Pre devet godina, na današnji dan preminuo je Nikola Simić, velika glumačka legenda. Omiljeni komičar, svih generacija preminuo je u 80. godini života, a ostao je upamćen po mnogobrojnim ulogama. On je svoju prvu ulogu dobio dok je još bio student 1957. godine u Jugoslovnenskom dramskom pozorištu, čiji je član postao dve godine kasnije. 

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Nikola Simić

Igrao je u mnogim filmovima i televizijskim serijama, a posebno se proslavio ulogom Mite Pantića u filmskom serijalu ''Tesna koža'' od 1982 – 1991 godine. Devedesetih je glumio u televizijskim formatima ”Srećni ljudi” ,”Porodično blago”, dvehiljaditih i ”Agencija za SIS”, a veliku popularnost, pred sam kraj života, dostigao je i u sada kultnoj seriji ”Ljubav, navika, panika” Pink televizije.

Od 1971. igrao je u predstavi ”Buba u uhu”, sa kojom je 7. juna 2011. godine proslavio jubilej 40 godina igranja, javlja Srna. Poznat je i po tome što je sinhronizacijama crtanih filmova''pozajmljivao'' glas Dušku Dugoušku, Mikelanđelu i Sekaču u Nindža kornjačama, kao i Megatronu i Čipu Čejsu u Transformersima.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Nikola Simić u seriji "Ljubav, navika, panika"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading