BOLEST ALEKSANDRA KUBURE UZELA MAHA: Saznao da boluje od HEPATITISA, a onda su mu doktori saopštili da mu je stanje KRITIČNO!

Autor:

Zabava

06.11.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Srećković Kubura progovorio o teškom životnom dobu zbog opake bolesti!

BOLEST ALEKSANDRA KUBURE UZELA MAHA: Saznao da boluje od HEPATITISA, a onda su mu doktori saopštili da mu je stanje KRITIČNO!

Foto: ATA Images

Zdravstveno stanje Aleksandra Srećkovića Kubure sada je odlično, međutim, pre više od tri decenije dramski umetni se borio sa ozbiljnim virusom koji je pretio da mu potpuno uništi jetru, čak i ugrozi život.

Glumac retko govori o svom privatnom životu, ustupak je nedavno napravio za jedan domaći medij, te sve iznenadio kada je progovorio o najtežem periodu u životu.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Aleksandar Srećković Kubura

 

Svi su verovali da je Kuburi najteže bilo kada se razvodio od fitnes instruktorke Marije Srećković Savić, međutim, teškoće koje su ostavile ožiljke na njegovoj duši krenule su mnogo ranije.

Imao je samo 13 godina, bio je sedmi razred osnovne škole kada se zarazio hepatitisom B. Smatra da je oboleo nakon redovne vakcinacije.

U to vreme u Kraljevu, gde je išao u školu, vršena je revakcinacija starim iglama koje su pre ubrizgavanja dezinfikovane na plamenu. Nažalost, u gužvi, kada su došli do njega iglu nisu dezifinkovali i tada je usledio problem.

- U to vreme u Kraljevu, gde sam išao u školu, vršena je revakcinacija onim starim iglama koje su pre ubrizgavanja dezinfikovane na plamenu. Nažalost, u toj gužvi, kada su došli kod mene, nas dvoje iz razreda kojima je bila potrebna revakcinacija, igla nije bila dezinfikovana. Ona je posle mene dezinfikovana, tako da moj prijatelj nije bio zaražen, ali ja jesam.

Foto: ATA Images

Aleksandar Srećković Kubura

 

Da je zdravstveno stanje Aleksandra Srećkovića Kubure pod znakom pitanja prvo su otkrili lekari koji su mu dijagnostikovali žuticu. Uzrok su ubrzo pronašli u hepatitisu B, a dijagnozu je potvrdila natekla jetra, mučnina, gubio je na kilaži i snazi. 

Kubura se ne seća koliko je tačno bolovao, ali mu se činilo da gotovo mesec dana nije išao u školu, te da je morao da prima jaku terapiju i da miruje.

- Prvo sam dobio žuticu, kada su utvrdili uzrok žutice, shvatili smo da nemam kontakt sa krvlju osim te vakcine, odnosno revakcinacije koja se desila nekoliko meseci ranije, i tako sam zaključio da sam zaražen u tom pravcu. Simptomi su bili veoma jaka žutica i bilirubin koji je bio nekoliko puta veći od normalnog nivoa. Jetra je bila jako napadnuta, otekla, imao sam mučninu i gubio sam snagu. Ne sećam se sad da li je temperatura, možda i nije, morao sam na rigoroznu dijetu i mirovanje. Traje dugo. Mislim da sam morao da ležim dobrih mesec dana, ne sećam se kakva je bila terapija - zaključio je za RTS Ordinaciju glumac.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading