DVE TUŽNE GODINE BEZ MARKA ŽIVIĆA: Čuvenog glumca svi pamte po OSMEHU, a ovako je govorio o SREĆI!

Autor:

Zabava

14.10.2023

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Marko Živić preminuo je na današnji dan 14. oktobra 2021. godine u 50. godini života.

DVE TUŽNE GODINE BEZ MARKA ŽIVIĆA: Čuvenog glumca svi pamte po OSMEHU, a ovako je govorio o SREĆI!

Foto: ST/Nebojša Mandić

Glumac Marko Živić je pre dve godine na današnji dan preminuo u 50. godini života. Rođen je u Kruševcu 4. aprila 1972. godine, a glumu je završio na Akademiji primenjenih umetnosti u Novom Sadu, u klasi Radeta Markovića.

Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, kao i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. Publika ga pamti po ulogama u predstavama "Kad su cvetale tikve", "Sviraj to ponovo, Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens", "Ne igraj na Engleze", itd.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Marko Živić

Glumca publika pamti i po ulogama u mnogobrojnim serijama i filmovima, kao što su "Čitulja za Eskobara", "Beogradski fantom", "Montevideo, Bog te video", "Folk", "Toma"; "Gorki plodovi"... Svi prijatelji su govorili da će ga pamtiti po smislu a humor i osmehu.

Bio je oženjen voditeljkom Natašom Pavlović, a svoj privatni život krio je od očiju javnosti. Glumac je u rodnom Kruševcu dobio mural, u znak sećanja i kao simbol zahvalnosti. Pre nekoliko godina otkrio je čemu se najviše raduje u životu.

Republika

Foto: republika, ST/N. Mandić

Marko Živić, Nataša Pavlović

- Ja sam srećan, jer želim takav da budem. Na sreći se radi. Kao i na raspoloženju. Svaka stvar ima dva lica, dve strane. Trudim se da uvek vidim onu lepšu i bolju. Imam ja i padova i lomova. Pa se ponekad sam isplačem k’o čovek i – teram dalje. Suze peru dušu - pričao je glumac za "Gloriju".

Glumcu je 2008. godine dijagnostikovan zloćudni tumor, koji je uspeo da pobedi. Samo mesec dana nakon teške operacije, Marko se vratio u pozorište. Preminuo je od posledica koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading