PRIZNANJE ZA NAJTEŽU ULOGU U KARIJERI: Branka Katić je dobitnica prestižne NAGRADE!

Autor:

Zabava

14.10.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša čuvena glumica Branka Katić dobinica je nagrade "Miloš Žutić" za ulogu Blašn u predstavi "Tramvaj zvani želja"!

PRIZNANJE ZA NAJTEŽU ULOGU U KARIJERI: Branka Katić je dobitnica prestižne NAGRADE!

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Branka Katić, naša proslavljena glumica, koja već duže vreme živi u inostranstvu, dobitnica je nagrade "Miloš Žutić". Ona je ovo vredno umetničko priznanje dobila za najbolje glumačko ostvarenje - ulogu Blanš u predstavi "Tramvaj zvani želja" u režiji Lenke Udovički.

Priznanje će joj biti uručeno sutra nakon predstave u BDP-u.  

- Pozorište je moja stara ljubav, u inostranstvu nisam imala puno prilike da igram, a u Beogradu je uvek radost igrati - izjavila je prošle godine novinarima povodom premijere predstave "Tramvaj zvani želja".

Republika

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Branka Katić

Kako je tada izjavila Blanš je njena najteža uloga u karijeri.

- Najveći izazov je bio proći kroz sva njena stanja, a posebno kroz njenu bol. Sve kroz šta je prolazila izgledalo je kao jedna "loša vožnja luna parkom" - navela je glumica.  

Nagrada „Miloš Žutić“ sećanje na znamenitog glumca

Nagradu „Miloš Žutić“ ustanovilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije 1994. godine kao „spomen na znamenitog glumca – znamenitog po duhovnosti i misli, po poštovanju jezika i govora, po snazi izraza i osećanja“.

Nagrada se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje, za ulogu koja se može okarakterisati kao tragalačka i kao putokaz u glumi, prenosi "24Sedam".

Nagrada se sastoji od plakete u bronzi sa likom Miloša Žutića (rad akademskog vajara Zvonka Novakovića), od unikatne diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića) i od novčanog iznosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading